Az ISAF ma közzé tette a Rolex Év Vitorlázója 2011 díjra jelöltek listáját.Vizsgált időszak: 2010. szeptember 1. - 2011. augusztus 31.

 

 

Ezek szerint a nőknél:

- Dee Caffari (GBR): Földkerülő vitorlázó, többszörös rekorder. Ezek közül az éppen aktuális: ő az első nő, aki háromszor vitorlázta körbe a Földet. Legutóbb Anna Corbella oldalán teljesítette a Barcelona World Race-t, ahol hatodiknak értek célba.

- Sarah-Quita Offringa (ARU): a PWA kétszeres világbajnoka. A húszeszetndős arubai hölgy idén begyűjtötte mind a szlalom, mind a freestyle kategória világbajnoki címét.

- Alexandra Rickham (GBR): ISAF Világkupa győztes és IFDS mozgássérült világbajnok. Utóbbi címét júliusban érte el a SKUD18-as kétszemélyes tőkesúlyos osztályban, míg előbbit egész éves jó teljesítményével vívta ki, 78 pontot szerezve a lehetséges 80-ból. Társa 2007 óta Niki Birrell.

- Anna Tunnicliffe (USA): ISAF Világkupa győztes. Női párosversenyzésben a 2010-11-es szezon győztese, és az idei év női világbajnoka Snipe osztályban.

Míg a férfiaknál:

- Ben Ainslie (GBR): ISAF párosverseny világbajok, ISAF Világkupa győztes. Előbbi címéhez kellett három győzelem a kilenc fordulóból. Zsebében a frissen megszerzett címmel visszaült Finn-be, győzött Melbourne-ben, második lett a Miami OCR versenyen, majd a következő három helyszínről (Palma, Hyéres, Weymouth) is arannyal távozott.

- Lorenzo Bressani (ITA): Melges 24 és Melges 32 világbajnok. A nagyobbik osztályban 2010 szeptemberéig kell visszamennünk, amikor is taktikusként segytette a dobogó tetejére a B-Lin csapatát. Aztán idén májusban az Uka Uka Racing fedélzetén 2008 és 2010 után begyűjtötte harmadik világbajnoki címét Melges24 osztályban.

- Rob Douglas (USA): sebességi csúcstartó. Vízen nincs nála gyorsabb. Október 28-án a L'Hydroptére trimarán rekordját adta át a múltnak a namíbiai Lüderitz-ben, amikor is négy csomót javítva a korábbi tempón 55,65 (103,1 km/h!) csomós átlaggal száguldott kiteboardján 500 méteren keresztül.

- Iker Martinez és Xabi Fernandez (ESP): sikerek IMOCA60 és 49er osztályokban. 1999 óta elválaszthatatlanok, kishajózásban szereztek maguknak nevet (két olimpiai érem, három világbajnoki cím), 2005 óta pedig nyílttengeri versenyeken is részt vesznek: másodikak lettek a Barcelona World Race-en, jelenleg pedig a Volvo Ocean Race-re készülnek.

- Nathan Outteridge (AUS): Moth világbajnok, 49er bajnok. Előbbi címét januárban gyűjtötte be, utóbbi osztályban sikeresen szerepelt a Világkupa sorozatban, és megnyerte nyílt Európa-bajnokságot. Ezen kívül csak ebben a szezonban versenyzett Laser SB3, Farr40 és 505-ös osztályban.

A szavazás menete: az ISAF minden tagja egy-egy szavazatot adhat az általa legjobbnak ítélt férfi illetve női versenyzőre. Díjátadó ünnepség és gálavacsora 2011. november 8-án, helyszín Old San Juan, Puerto Rico.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr823439731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása