Hozzáállás - WMRT

2011.06.10. 09:10

Peter Gilmour erősen kezdett a World Match Racing Tour harmadik állomásán, Koreában. Az első selejtező után 4-1-es győzelmi aránnyal állt az élen. Akkor így nyilatkozott: sikeres első nap áll mögöttünk, akciódúsak voltak a futamok. Kemény harc folyik, ha valaki hibázik, az ellefele azonnal bünteti. Jobb távol maradni a kényesebb szituációktól. Bár még csak a verseny elején járunk, kösz, jól vagyunk.

     

Itt még ment a szekér...

   

 Aztán a második napon jött a "fekete leves", a négyszeres világbajnok visszaesett az ötödik helyre. Köszönhető volt mindez többek között az Ian Williamstól elszenvedett vereségnek, ami extra izgalmakat hozott: a brit már a második pályajelnél begyűjtött egy büntetőt, amikor, bár kapott elég helyet, mégsem tért ki eléggé Gilmour elöl. Vezető pozícióban folytatta a versenyt, előnyét 27 másodperce növelve. A célvonal előtt pár méterrel kezdte a büntetőfurdulót, és bár jobbcsapáson fejezte be, helyet kellett adnia ellefelének a célban. Gilmour azonnal óvott, miszerint azt nem kapta meg, de a motorosban helyet foglaló zsűri (Umpire) ezt elutasította, így Williams győzött, ezzel az összetett harmadik helyére küzdve fel magát.

 

Az a bizonyos befutó

 

Reakció: csalódtam a zsűri ítéletében, ráadásul szerintem nem voltak megfelelő pozícióban, hogy megítéljék a helyzetet. Hiszem, hogy ha kielemeznénk a szituációt, más döntésre jutnának. Mindemellett bármikor inkább a vízi bíráskodás, mint bármi más!

 

A második seljtező köt után tehát az állás:

Mathieu Richard (FRA) French Match Racing Team 6-2
Francesco Bruni (ITA) Bruni Racing 6-2
Ian Williams (GBR) Team GAC Pindar 5-1
Torvar Mirsky (AUS) The Wave Muscat 5-3
Peter Gilmour (AUS) YANMAR Racing 4-2
Phil Robertson (NZL) WAKA Racing 4-4
Paul Campbell-James (GBR) Dream Team 3-3
Damien Iehl (FRA) French Match Racing Team 3-3
Björn Hansen (DEN) Mekonomen Sailing Team 3-3
Johnie Berntsson (SWE) Berntsson Sailing Team 1-5
Reuben Corbett (NZL) AON Racing Team 1-7
Sung Wook Kim (KOR) Busan Match Team 1-7

 

Nem elfelejteni: a wmrt.com oldalon élő közvetítés látható, helyi idő szerint 10 és 17 óra között.

 

(fotók és forrás: wmrt.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr513439706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása