Előretekintés

2011.05.11. 21:07

Ezúttal nem beszámolunk valamiről, ami történt, hanem felcsigázunk. De legalábbis megpróbáljuk. Jövő héten kezdődik ugyanis két olyan sorozat, melyek mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Szerintük legalábbis...

 

 

- Audi MedCup - de csak azért vettük előre, mert az ABC szerint haladunk. Cascais, Portugália lesz az első helyszín, hat vadonatúj TP52-es áll majd a vonalnál, és bemutatkozik a Soto40-es osztály, mely a GP42-eseket váltja. Mi meg csak állunk, és nézünk. Aki a helyszínre látogat, az ennél jóval aktívabb lehet a 16-án nyitó versenyfaluban (Open Village), ahol interaktív játékoktól kezdve, óriáskivetítökön keresztül csörlőszimulátorig mindenféle eszköz megtalálható majd, ami közelebb hozhatja a vitorlázás élményét - nem mellesleg, sulykolja a főszponzor nevét. Mindeközben a háttér gyönyörű,

 

AudiMedCup_001.jpg

az akció pedig látványos.

 

AudiMedCup_002.jpg

 

 

- World Match Racing Tour - az ABC másik végéről. A franciaországi Marseille-ben 10-én már túlestek a bemelegítésen, ami nem múlt el esemény nélkül. Amúgy mind a 12 csapat a helyszínre ért, nyilatkozni is volt energiájuk.

Ian Williams (GBR): bár ez változhat, de azt gyanítom, hogy egész hétre megvan a pálya favorizált oldala, így aztán különösen izgalmasak és fontosak lesznek a rajtok. A tengerről fújó délnyugatit minden valószínűség szerint misztrál váltja majd, úgyhogy elég nehéz körülmények várhatóak.

Björn Hansen (SWE): amikor a 30 csomós szélben eltört az árboc, a srácok igen jól reagáltak. A J80-as kicsi hajó, így elég sportos hétnek nézünk elébe, hiszen a verseny második felére erős szelet jósolnak.

A felsorakozott egységek:

Francesco Bruni (ITA) Mascalzone Latino
Peter Gilmour (AUS) YANMAR Racing
Björn Hansen (SWE) Mekonomen Sailing Team
Damien Iehl (FRA) French Match Racing Team
Alexis Littoz-Baritel (FRA) Team Savoie Mont Blanc
Alvaro Marinho (PGL) Seth Sailing Team
Torvar Mirsky (AUS) The Wave Muscat
Pierre-Antoine Morvan (FRA) Extreme Team Morbihan
Bertrand Pacé (FRA) Aleph Sailing Team
Jesper Radich (DEN) Adrian Lee & Partners Racing Team
Phil Robertson (NZL) WAKA Racing
Ian Williams (GBR) Team GAC Pindar

 

(fotók: Stefano Gattini)

(forrás: medcup.org, wmrt.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr283439692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása