Megfeleltetés

2011.02.20. 10:24

Az AC-t rendszeresen és szívesen emlegetik, mint a "vitorlázás Forma-1-e". A yachtsponsorship.com oldal készítői szerint a hasonlat erősen sántít, ám a poén kedvéért eljátszottak a gondolattal, mi lenne, ha...

 

És mindezt még szebbé teszi, hogy a következő Kupát az Egyesült Államokban rendezik, ahol a Forma-1 soha nem vert igazán gyökeret.

 

Oracle Racing = McLaren

A dolog teljesen nyilvánvaló. Fantáziátlan társaság, ahol még a sportolók arckifejezéseit is a média-csapat határozza meg. Ehhez jön a szinte korlátlan anyagi háttér, aminek köszönhetően a legnagyobb tehetségeket tudják megvenni - hátborzongatóan ismerős, nem?

Mascalzone Latino = Ferrari

Ehhez sem kell sok agymunka. Az olasz szenvedély, amint tehetséggel és győzni akarással párosul. Bár az is igaz,  hogy a kihirdetett felállás inkább a '80-as éveket végigbukdácsoló korszakra emlékezetet, semmint a Michael Schumacher nevével fémjelzett 2000-2004-re.

Team New Zealand = Williams

Egykoron dicső brigád, akiknek már az is gondot jelent, hogy a szükséges pénzt előteremtsék. Tele tehetséges és tapasztalt vitorlázókkal. Náluk még érezhető némi nacionalizmus, így a rajongóik lojálisabbak.

Team Energy = Renault

A franciák a sportot is másképp intézik. Ha elkapják a fonalat, bárkit legyőznek, de nem tudnak állandó szintet hozni, így sorban jönnek a gondok. A most csatarendbe állított tehetségekkel a 2005-2006-os csapatot idézik. És itt is számít még a nacionalizmus.

Artemis = Mercedes

Amikor Michael Schumacher visszatért, megkapott minden tiszteletet, ami egy többszörös világbajnoknak kijár, de amíg távol volt, a világ tovább lépett, és a fiatal, sikerre éhes pilóták meghatározó alakokká váltak. Az Artemis névsora lenyűgöző, a tagok komoly sikereket értek el, de úgy fest, hogy a következő AC-n jelentős fizikai kihívásokkal is szembe kell nézniük a versenyzőknek, és ebben a csapat nem épp erős. Rajongóikat is megkavarták egy kicsit, hisz ahogy Mercedes GP korábban volt Honda, majd Brawn, majd Mecedes, úgy az Artemis is túlnyomórészt az USA-ból verbuvált csapat, svéd zászló alatt.

? = Red Bull Racing

2010-ben az RBR bemutatta, hogy igenis sikerrel kombinálható szenvedély, móka, izgalom és világbajnoki tehetség. James Spithillt nevezhetjük az AC Mark Webber-ének, de ki lenne Sebastian Vettel? Vagy hol egy olyan csapat, amelyik nem csak a vízen elért eredményeivel arat, hanem a bulijaival is?

 

Talán a Team Australia. Megvan a tehetség, a fizikum és a menedzsment, de vajon nem csábították-e el már túl sok jó vitorlázójukat más csapatok? 1983-ban Ben Iexen első győzelméhez segítette az országot, párosverseny-menőjük, Torvar Mirsky pedig idén az Extreme Sailing Series és a World Match Racing Tour résztvevője is lesz. Igaz, ő még nem élt, amikor az Australia II elhódította a Kupát, de ha valaki képes dizájn, erő és némi könnyedség összehangolására, hát az ausztrálok azok.

 

(forrás: yachtsponsorship.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr223439665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása