Három hajó

2010.12.09. 10:54

Kettő a legnagyobbak közül egymás elleni csatába indul, a harmadik eladó.

 

- Kezdjük a végén: Volvo 70-es, még a tegnapinál is jobb áron. Pedig újabb darab! Ezúttal Nagy-Britannia a megtekinthetőség helyszíne.

 

- A gigászok csatájára még azért várni kell, de nagyon úgy fest, hogy megéri: a RORC Caribbean 600 versenyen, a 2011. február 11-ei rajtot követően az ICAP Leopard (Farr 100) és a Rambler 100 (leánykori nevén Speedboat, tervező : Juan Kouyoumdjian) kergeti majd egymást a karibi térség kereskedelmi szeleitől és a versenyszellemtől hajtva.

Mike Salde (tulajdonos, ICAP Leopard): ádáz küzdelem készül! Valószínűleg mindenféle időjárási körülménnyel találkozunk majd. A Rambler 100 szélesebb, mint mi, ez a gyenge szelekben hátrányára válhat, és talán az erős szelet is kevésbé bírja. Ahhoz, hogy az ember megnyerjen egy versenyt, először is teljesíteni kell a pályát! Úgy érzem a RORC Caribbean 600 verseny kiváló első állomása lesz az Atlantic Ocean Racing Series-nek. Emelem kalapom a négy klub előtt, akiknek a sorozatot köszönhetjük! Ezek a New York Yacht Club, a Royal Yacht Squadron, a Royal Ocean Racing Club, és a Storm Trysail Yacht Club.

  

ICAP_Leopard.jpg 

 

George David (tulajdonos, Rambler 100): ez lesz az első alkalom, hogy részt veszünk a versenyen, és már nagyon várjuk. Komoly harcra számítok, nem csak az ICAP Leopard, de az általa felállított rekordidő (44 óra, 5 perc, 14 másodperc - 2009.) ellenében is. Másrészről ez lesz a hajó második útja az én irányításom alatt, és olyan hajók ellen fogunk versenyezni, ahol évek óta zajlik a csapatépítés és a tuningolás. A pálya teljesítése komoly teszt lesz valamennyiünk számára, és sok mindekit sokféle pozícióban kipróbálhatunk. A RORC-ot pedig csak elismerő szavakkal tudom illetni, hogy létrehozta ezt a regattát.

Ha már szó esett róla, nézzük, mi is az az AORS: jövőre indul útjára a hét állomásból álló sorozat. IRC számítás alapján értékelik, és legalább három eseményen részt kell venni (ezek közül egy kötelezően a transzatlanti verseny), hogy a hajó (és így a legénység is) felkerülhessen az eredménylistára. A regatták:

- Pineapple Cup (Miami - Montego-öböl), 2011. február 5.

- RORC Caribbean 600, 2011. február 21.

- Annapolis to Newport Race, 2011. június 3.

- Transatlantic Race (Newport - Plymouth), 2011. június 26. - július 3. (lépcsőzetes rajt)

- Rolex Fastnet Race, 2011. augusztus 14.

- Biscay Race (Cowes - Sanxenxo), 2011. szeptember 11-12.

- Rolex Middle Sea Race, 2011. október 22.

 

(fotó: Rick Tomlinson)

(forrás: ScuttleButt és Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr823439643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása