December 3-án, a párizsi Hajókiállításon hozták nyilvánosságra, merre is karázol majd a magányos vitorlázókból álló mezőny. Eszerint az alábbi irányokat követik a Beneteau Figaro 2-es hajók az 1695 mérföldes, négy szakaszra bontott versenyen.

 

 Rajt július 31-én, helyszín Perros-Guirec. 320 tengeri mérföld vár a versenyzőkre, cél Caen. De nem direktben, előbb ugyanis az angol partok mentén kell haladniuk, mielőtt kelet felé vennék útjukat.

 Némi pihenést követően augusztus 7. a következő rajt időpontja, hogy az írországi Dún Laoghaire városáig meg se álljanak. A kettő között pedig cikázás: Barfleur-pont, majd el Contentin mentén, utána a Csatorna-szigetek következnek. Az Aurigny, Herm, Guernsey triót jobbkéz felől kell elhagyni (vagyis be kell vitorlázni St. Malo felé az öbölbe), mielőtt megcéloznák a Land's End-et, ahonnan egyenesen észak felé kell tartani a célba. Ez 470 tmf.

 Onnan augusztus 14-én indulnak visszafelé, Les Sables d'Olonne irányába. Itt körülbelül 300 mérföld után érik el a Grand Basse de Portsall bójáját, amit vesznek (Ushant jobbkéz felől elhagyva), és innentől ismét a partok mentén haladnak. 475 tmf.

 A záró szakaszban végig a part mentén vitorláznak majd 430 mérföldet, az augusztus 21-ei rajtot követően, az Ile d'Yeu, Belle Ile és Ushant hármast balról véve, cél Dieppe.

 Akinek ez így semmit nem mond, az bogarássza az alábbi térképet!

 

LaSolitaire_route2011.jpg

 

 (forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr943439640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása