Vitorlás színház

2010.11.13. 17:10

No nem darabot írtak pöffökre és hajókra, hanem a verseny megy a nézők elé. Vagy a nézők a verseny köré - megközelítés kérdése.

 

A 49er osztály másodszor teszteli a "színházi stílusú" regattát holnap (nov. 14. vasárnap) Perth-ben. Több dolgot is szeretnének elérni, ezek nagyrészt ismert célok vitorlázó körökben: néző-, illetve médiabaráttá tenni a sportot, valamint egyértelművé tenni, tulajdonképpen ki is nyerte az aktuális viadalt. A 49er, mint a leggyorsabb olimpiai osztály, garantálja a látványosságot és az izgalmat, bemutatva a vitorlázás legtöbb aspektusát. A lebonyolítási terv szerint öt, egyenként 8-10 perces futam zajlana egy bekerített pályán, amik után a két legjobb párosversenyben döntené el a trófea sorsát. Így aztán mindössze két óra alatt lefuthatóvá válna egy sorozat.

 

49er_theatrestyle.jpg

 

Az első teszt Weymouth-ban zajlott szeptemberben, a versenyzők, az edzők és a média képviselői is elismerően nyilatkoztak.

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr73439630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása