8 mérföld

2010.08.30. 14:12

De nem a moziban, hanem a vízen. Ennyi a távolság San Francisco-ban a Golden Gate és a Bay-híd között. Bőszeles rohanás, indulnak szkiffek (ők úgyis itt vannak ilyenkor), kite- és "hagyományos" szörfök, meg mindenféle egyéb csodajárgányok. Lényeg a száguldás.

 

SFskiff_B2B_01.jpg

 

 Délután kettőkor még úgy festett, hogy az ideálisnál is jobb körülmények között zajlik majd a verseny: 16-18 csomó szél 80 fokról, kék ég alatt. Aztán a fél hatos rajtra átvette az uralmat a köd, a szél 25 csomósra erősödött, és a dagálynak köszönhetően csúnya hegyes hullámzás is kialakult. Mindez nem zavarta meg az 57 résztvevőt (új csúcs!), és nekiindultak a biztonság érdekében kettéosztott rajtvonalon: északon a kite-osok, délen a Formula szörfösök és a szkiffek.

 

SFskiff_B2B_02.jpg

  

A pályarekordot egyébként a Formulás Micah Buzianis tartja, 16 perc 23 másodperccel, őt annak idején egy 11 négyzetméteres vitorla segítette. Az utóbbi két évben amúgy a szkiffesek voltak a nyerők, a befutó környékén legyengülő szél nekik kedvezett.

    SFskiff_B2B_04.jpg

   

Idén nem fogyott el a nafta, mégis a 18 lábas hajók nyertek, az első három helyen Thurlow Fisher, CT Sail battens, Appliances Online sorrendben, negyedik Chip Wasson (kite), ötödik Steve Sylvester (Formula). És voltak sokan, akik nem tudták befejezni a versenyt.

    

SFskiff_B2B_03.jpg

  

  

Akinek az állóképek nem adnak eleget, az nézzen helikopterről forgatott videót!

Esetleg élje át egy Formulás szemszögéből!

 

(fotók: Erik Simonson)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr213439599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása