Januárban a Vendée Globe versenyen, nem sokkal a Horn-fok után fejre állt VM Materiaux nevű Open 60-asával, akkor Vincent Riou (FRA) vette a PRB fedélzetére. Most egy trimaránnal sikerült előadni a mutatványt, Yves Le Blevec társaságában.

 

 Egy rövid interjúban Le Blevec úgy írta le a borulást, mint "brutális és hirtelen" eseményt. Már semmit sem tudtak csinálni, a hajó orra egyszerűen belefúrt egy hullámba, és egyik pillanatról a másikra megállt. A kérdésre, miszerint esetleg elütöttek valamit, nem kezdett spekulációkba, de tény, hogy a sérülés elég jelentős. Történt mindez körülbelül 75 mérföldre a rajtterülettől (Le Havre), 22 mérföldre Cherbourg-tól.

 

Így a legstabilabb

 

Szerencse a szerencsétlenségben (a két hajós megmenekülésén túl), hogy  Samual Tual, a szponzor Actual Group vezérigazgatója kijelentette: a trimaránnal kapcsolatos tervek változatlanok, cél a jövő évi Route du Rhum.

 

(fotó: Thierry Martinez - forrás: SailingAnarchy)

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr353439428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása