Majdnem mellé - Transat 6.50

2009.11.02. 20:05

 Támadt némi riadalom Brazíliában, amikor a versenyvezetőség azt látta, hogy Alexander Scrizzi elérte Salvador de Bahia földrajzi szélességét, ám 7-8 csomós sebességgel 90 fokkal elfelé vitorlázott a cél irányától. Történt mindez október 26-án.

 Európai idő szerint reggel hétkor riasztották az MRCC-t, (Maritime Rescue Coordination Centre - Tengeri Mentéseket Koordináló Központ), Lucas Montagne (a Mini osztály elnöke) és egy orvos repülőre szállt. Terveiknek megfelelően késő délutánra elérték a Phoenix-et, amely ekkor 300 tengeri mérföldre volt Bahia-tól. Kétszer repültek át felette, ám nem sikerült kapcsolatot teremteni vele, ráadásul meg is halzolt, és immár 248 fokra vitorlázott.

 

Jó sebességgel rossz irányba

 

 Közben a Brazil Haditengerészet jelezte, hogy egy hajójuk 10 óra múlva odaér. Így is történt, és a fedélzetre vették, majd némi vizsgálatot követően útjára engedték. Kiderült, hogy Scrizzi GPS-vevője még az északi féltekén meghibásodott, így emberünk 400 mérfölddel északabbra gondolta magát, mint ahol valójában tartózkodott.

 A továbbiakban katonai kísértetet kapott, 30-án meg is érkezett a kikötőbe, ahol először a katonai területre kísérték, később csatlakozhatott csak a többiekhez a Terminal Nautico-ban. Végül értesítette a rendezőséget, hogy visszalép a futamtól.

 

(forrás: Sail-World és transat650.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr393439421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása