Rolex Fastnet Race 2009

2009.08.10. 21:15

 Tegnap indult, az élmezőnye már holnap reggelre befuthat, 1925 óta kétévente vitorlázzák, 608 tengeri mérföld hosszú - mi az?

 Az ICAF Leopard vezet a Rolex Fastnet Race 2009 startja után (fotó: Carlo Borlenghi)

      

A kezdetektől az igazi offshore vitorlástudás próbakövének számított - de a mai napig minden valamirevaló vitorlázó szeretné megnyerni a Royal Ocean Racing Club rendezésében futó versenyt. A cél, hogy az Isle of Wighton található Cowes-ból indulva az Írország délnyugati részéhez közeli Fastnet Rockot megkerülve Plymouthba jusson vissza az ember - és nem csak azért, hogy a híres 62 fokos, ún. "navy strength" Plymouth ginből ihasson, hanem azért, hogy bebizonyíthassa inshore és offshore vitorlázótudását és hajója képességeit, végül, de nem utolsó sorban elnyerhesse a Fastnet Challenge Kupát vagy a további harminc díj egyikét. A 2009-es Rolex Fastnet Race-en 300 jacht fedélzetén több mint 2500-an vágtak neki idén a regattának. A legkisebb hajó a lengyel Fore Winds 30-láb hosszú, a legnagyobb, a rekordtartó 100 láb hosszú brit ICAP Leopard, Mike Slade Farr 100-as hajója, ami 2007-ben 1 nap, 20 óra és 18 perc alatt teljesítette a távot és az ugyancsak 100 láb hosszú Liara. Hogy a méret nem minden, azt bizonyíthatja még a 65 és 75 láb közöttiek várhatóan kiélezett csatájában az STP65-ös Rosebud (USA), a 2007-es Rolex Sydney Hobart győztese, a Luna Rossa (ITA) vagy a 72 láb hosszú RÁN (GBR). A jelenleg vezető ICAP Leopard közel féltávnál jár, holnapra akár győztest is hirdethetnek. Aki addig is látni szeretné, merre tart a mezőny, az megteheti a http://fastnet.rorc.org/2009-fleet-tracking.html oldalon.

     

(forrás: http://www.regattanews.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr603439353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása