Három futam után az Artemis (kormányos: Dean Barker - Új-Zéland) veretlenül áll az RC 44 Kupa aktuális állomásán. A svéd hajó mögött közvetlenül a No way back és a Team Aqua sorakozik. Eddigi három futamukat Sebastien Col, Karol Jablonski valamint a Larry Ellison/Russell Coutts duó ellen futották, és senki sem bírt az útjukba állni. Tegnap négy "flight" zajlott le, további nyolcat ma bonyolítanak.

Az Artemis csapat 

 

Kényelmesen indult a nap, ebéd után, amikor az Ora (helyi termik) végre stabillá vált, így korrekt verseny zajlott. Bár nem volt idő előkészületre, így a körülmények vagy az ellenfél kiismerésére, Dean Barkerék lényegében rajt (sőt, pre-start) - cél győzelmet arattak a Ceeref ellen. Úgy tűnik, a csapatkapitány, Rod Davis hibátlan eligazítást tartott a futam előtt.

Col a következő futamban vehetett elégtételt, amikor lenyomta Ellisonékat. Ők egyébként sem voltak csúcsformában, mindössze a Team Austria-t utasították maguk mögé, de kikaptak az Artemistől és az Organikától. Utóbbi párharc a negyedik "flight"-ban zajlott, ekkorra a szél már kezdett gyengülni. A nap legizgalmasabb futamát a Team Puerto Calero Islas Canarias és a Team Aqua futotta, akik végig együtt vitorláztak, a befutóban pedig mindössze egy másodperc volt a különbség kettejük között.

 

A Team Dubai, amint vezet a Team Austria előtt

 

Újoncként szerepel Frank Pong (tulajdonos és kormányos) csapata, a Jelik, nekik ugyancsak jól jön a mai nyolc "flight"a gyakorlásra. "Életem első RC 44 regattáján és harmadik párosverseny futamán veszek most részt, nyilvánvaló, hogy rengeteget kell még tanulnom. Én kormányzom a hajót. Ezt egyébként javaslom is minden RC 44 tulajdonosnak: elsőre kissé ijesztő, de utána pazar érzés!"

És akkor az állás (előzetes, 4 "flight" után):

(Csapatnév, Kormányos, Győzelem / Vereség, Pontszám)


1) Artemis, Dean Barker, 3/0, 3

2) No Way Back, Ray Davies, 2/1, 2

2) Team Aqua, Cameron Appleton 2/1, 2

2) Team Organika, Karol Jablonski 2/1, 2

2) Ceeref, Sébastien Col, 2/1, 2

2) Puerto Calero Islas Canarias, José Maria Ponce, 2/2, 2

7) Team Sea Dubai, Markus Wieser, 1/2, 1

7) BMW ORACLE Racing, Larry Ellison, 1/3, 1

9) Team Jelik, Frank Pong, 0/2, 0

9) Team Austria, Christian Binder, 0/3, 0 

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr983439335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása