Star2010 - végeredmény

2010.01.22. 13:37

Véget ért Rio de Janieroban a Star VB, és bebizonyosodott, hogy az Olimpiai Bajnok Iain Percy - Andrew Simpson párosnál jelenleg nincs jobb ebben a hajóosztályban: 2002 után immár egy újabb VB-arannyal gazdagabban térhetnek haza Brazíliából.

StarWorld2010 győztes: Iain Percy - Andrew Simpson (forrás: ISAF)

A dobogó további helyein azonban az előző beszámolónk óta jelentős változás állt be.

Az ezüst a legrosszabb futameredmény kiejtését eredményesen kihasználó svájci Flavio Marazzi - Enrico De Maria párosé lett, akiknél az Olimpiai 5. és VB 4. címük után ez egyértelműen javuló szériát mutat - ami nem is csoda annak alapján, hogy jelenleg vezetik az ISAF Star-ranglistáját.

A bronzérem pedig otthon maradt, nevezetesen a Torben Grael - Marcelo Ferreira brazil párosnál, akik szintén rendelkeznek két olimpiai arannyal még Atlantából és Athénból, (meg két bronzzal Szöulból és Sydneyből), de Torben Grael (aki egyébként a legtöbb olimpiai éremmel rendelkező brazil sportoló) indult már Volvo Ocean Race-en (ahol 2005-06-ban a Brasil 1-gyel harmadik, 2008-09-ben az Ericsson 4-gyel első lett), és indult az America's Cup-on is a Luna Rossa fedélzetén, többek között.

Este jöhet az eredményhirdetés és a samba...

(forrás: StarWorlds2010)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr343439476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása