Ki lesz az idei Star?

2010.01.20. 09:12

A prekarneváli Rio de Janeiroban jelenleg a Star hajóosztály világbajnoksága számít igazi látványosságnak. 73 egység, köztük 11 világbajnok küzd a címért a mostani olimpiai hajóosztályok legrégebbikében. Mindehhez a Corcovado nyújt megfelelő hátteret. Pompásabb nem is lehetne.

Star VB 2010, Rio de Janeiro

    

 
Az 1911-ben megjelent és az Olimpiákon 1932 óta versenyző Star hajóosztály népszerűsége nemzetközi téren és hazánkban sem csökken. Talán azért, mert olyan világhírű vitorlázók versenyeztek ebben az osztályban, mint Elvström, Melges, Cayard, Grael vagy éppen Ötvös Csöpi. Vagy talán éppen azért versenyeztek ők Starban, mert technikailag igényes hajóosztály, látványos megjelenéssel, ami remek belépőt jelent akár a nyílttengeri versenyzéshez is?

A brazíliai világbajnokságon úgy tűnik a világbajnoki címmel büszkélkedők sora bővülni fog. 4 futam után a skandiastar.com csapatában vitorlázó brit Iain Percy - Andrew Simpson páros vezet, akik Olimpiát már nyertek ebben a hajóosztályban Pekingben, de VB-n még csak bronzzal büszkélkedhetnek 2007-ből.

A második egység a hazai pálya előnyét élvező, az 1989-es VB-címmel rendelkező brazil Alan Adler - Guillerme Almeida páros, míg a harmadik helyen a norvég Eivind Melleby - Petter Pedersen áll.

Igazi veszélyt a dobogós helyekre csak a jelenleg negyedik helyen várakozó svájci Flavio Marazzi - Enrico De Maria kettőse jelent, akik olimpiai 5. és VB 4. címük mellé szintén éhesek az éremre, és ha az ötödik futam után kiejthetik legrosszabb futameredményüket (30.), az alaposan megkavarhatja a tabellát.

A végeredményig persze még két tervezett futamot kell megvárnunk. Szerdára forróság és erős szél várható.

 

(forrás: www.starworlds2010.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr463439472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása