Hat napos regatta a 18 lábas szkiffeknek, megfejelve a Ronstan támogatta Bridge to bride (azaz hídtól-hídig) versennyel. Amin mindenki indulhat - és ez idén aztán tényleg színes csapatot eredményezett.

Int_skiff_reg_SF_2012_00.jpg

 Hétfő, augusztus 27.: 16 csomós nyugati szél, relatíve sok borulás, a két első futamot megnyerő új-zélandi egység, 18 csapat. A kiwi-k nem is az első futamban hozták legjobb formájukat, hanem a másodikban. Korai rajtosok voltak ugyanis, aminek köszönhetően a mezőny végén kezdték a menetet. A siker kulcsaként jó bőszeles teljesítményüket jelölték meg, és elismerték abbéli szerencséjüket, hogy mindig kaptak pöfföt a kreuzbójánál, amivel megindulhattak lefelé.

Int_skiff_reg_SF_2012_02.jpg

 Kedd, augusztus 28.: 25 csomós nyugati szél és megszámlálhatatlan borulás. A hétfő menői (C-Tech) is háromszor feküdtek el. Mindezt egy futamban, a másodikat ugyanis törölték. A legkevesebbet eső Howard Hamlin - Matt Noble - Matt McKinlay trió (USA) nyert, ezzel feljött az összetett második helyére (ötödikről).

 Szerda, augusztus 29.: 15-20 csomós nyugati szél, három futam - pótlandó a kedden kihagyottat. Grant Rollerson - Justin Healey - Marco Schurmann (AUS) egy-kettővel nyitott, aztán a harmadik futamban felborultak az első pályajelnél, és mire felállították a hajót, a mezőny a következő bóját vette. Üldözés helyett kivitorláztak a partra, tudomásul véve a DNF-et, ami persze azonnal ki is ejtettek. És feljöttek az ötödikről a harmadik helyre.

Int_skiff_reg_SF_2012_01.jpg

 Csütörtökön pihenő.

 Péntek, augusztus 31.: 15-18 csomós nyugati szél. A hetedik és nyolcadik futamot az első napon csillogó C-Tech csapat nyerte, Howie Hamlin (USA) először DNF (törött vantni) majd egy tizenkettedik hely (később mindkettőt kiejtette). Ezen a napon azonban nem ez volt a lényeg. Hanem a hagyományos távolsági versey a Golden Gate és San Franciso Bay hidak között. A versenykiírás nem túl hosszú, a feladat sem bonyolult. A mezőny viszont annál színesebb a 69 nevezővel: három katamarán (egy Extreme40-es), harminchárom kite, egy szárnyas kistrimarán, egy kite ernyős trimarán, egy trimarán (méghozzá szárnyas: konkrétan a l'Hydroptére) valamint tizenkét windsurf. Hozzájuk csapódott a teljes 18-as mezőny. Győzött Johnny Heineken (kite), méghozzá rekordidővel (14 perc, 14 másodperc), a legjobb szkiff a nyolcadik helyen futott be (teljes eredménylista itt olvasható).

Int_skiff_reg_SF_2012_03.jpg

 Szombat, szeptember 1.: komoly helycserék már nem zajlottak, a végül első és második helyen végző C-Teck, illetve CST Composites nyert egy-egy futamot, és kialakult a végeredmény.

 Videóösszefoglaló:

 Futamokra lebontva pedig itt lehet megnézni.

(fotók: Rich Roberts)

(forrás: St. Francis Yacht Club)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr134753447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása