Július 18.: szokás szerint párosversennyel kezdődött az öt napos regatta. 16-17 csomóval fújt az északnyugati, a szigetek közötti csatorna déli része pedig elég göröngyössé vált, így a mezőny észak felé tartott. Az első négy futamban (flight) egyenletes ereje, ám változó iránya volt a szélnek, később azonban gyengülni kezdett. A nap végére mindeki előszedte a nagyobbik génuáját.

 

RC44_Sweden_2012_001.jpg

 

 

Egyértelműen az orosz csapatok uralták a futamokat, ami a Synergy Russian Sailing Team esetében nem annyira meglepő, hiszen Cascais óta vezetik a párosverseny ranglistát, a Team Nika viszont Ausztriában futamot sem tudott nyerni. Most mindketten 5-2-es mérleggel zártak.

Ed Baird, taktikus, Synergy:  ahányszor csak körülnéztünk, mindig egy másik csapat emelkedett ki a többiek közül. Trükkös volt, eleinte még állandó erővel fújt a szél, de a végén elkezdett szórakozni velünk, nehéz volt kiválasztani a jó oldalt. Igyekeztünk tempóból rajtolni, aztán reméltük, hogy mindegy, merre megyünk. Így persze veszítettünk két meccset, az Aleph és a Nika jól kapták el az első pöfföt, ami megpecsételte a sorsunkat.

 

RC44_Sweden_2012_002.jpg

 

 Vlagyimir Prosikin, a Nika tulajdonosa konkrétan vérszemet kapott: örülünk ezeknek a győzelmeknek, és minél hamarabb akarunk itt újra párosversenyezni. Ausztriában nulla ponttal zártunk, az volt a mélypontunk, de most elkezdtünk felfelé kapaszkodni, és majd szeretnénk megragadni a csúcson.

Július 19.: először úgy festett, nyárias időjárásban lesz része a résztvevőknek, de aztán jött a szürke ég, az eső és a délkeleti szél, ami épp csak, hogy nyolc csomóval fújt. Az első futamban az Artemis balra nyitott, az utolsó pillanatig húzták a jobbcsapást, balról estek be a bójához, onnantól pedig végig növelték az előnyüket. A másodikként célba érő AEZ-re bő 300 métert vertek.

 A második futam rajtját általános visszahívás után ismételni kellett, az újabb nekifutásról a Synergy lemaradt kissé, de elsőként fordultak ki a rajthajó mellől, és vezető pozícióban érték el a kreuzbóját. Lent a kapunál az első jobbra mentek, az Artemis-RUS7-Nika trrió (előbbi hetedik helyen) balra, és nekik lett igazuk, a RUS7 ráadásul maga mögött tudta tartani az Artemist, a Synergy hatodik lett.

 

RC44_Sweden_2012_003.jpg

 

 Záróakkordként szokatlanság következett, a harmadik futamban ugyanis kreuz befutóra került sor az elfogyó szél miatt. A Team Aqua rajt-cél győzelmet aratott.

 Rodion Luka, taktikus, RUS-7: komoly csalódást okozott, amikor az első futam befutójában büntetést kaptunk. Nem edzettünk eleget, a bójavonalakat is szokni kell még, a kormányosunk nem látta rendesen a pályajelet, így a spinakkerünk hozzáért. Csinálhattunk egy büntetőfordulót, odalett a negyedik  helyünk. De aztán a következő futamot megnyertük, ami sokat javított a hangulaton.

 

RC44_Sweden_2012_004.jpg

 

A mezőnyverseny mozgóképes összefoglalója:

 

 

Vasárnapig nyomják még, élőben követni a futamokat itt lehet.

 

(fotók: martinezstudio.es)

(forrás: rc44.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr974667836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása