A meglehetősen nehézkes rajt után mostanra "sima" lett a verseny, az első IMOCA60-asok beléptek az utolsó 1000 mérföldre, és immáron karibi körülmények között vitorláznak.

 

 

A Puerto Rico és a Dominikai Köztársaság között húzódó Mona-csatornát a Virbac Paprec 3 érte el elsőként, Jean-Pierre Dick és Jérémie Beyou hathatós közreműködésével. Előnyük ekkor 82 mérföld volt a második helyen haladó Hugo Boss-szal (Alex Thomson - Guillermo Altadill) szemben. A harmadik-ötödik helyen a MACIF - Banque Populaire - Bureau Vallée trió 240-280 tengeri mérföldes hátránnyal egymástól lényegében látótávolságra haladt.

 

TJV_nov15_Imoca.JPG

 

A lényegesen gyorsabb Multi 50 osztályban a hét indulóból már csak kettő van versenyben, a Maitre Jacques nemrég hagyta el Guadelupe-t, és 243 tengeri mérföldről követi a vezeti Actual-t (Yves Le Blevec - Samuel Manuard), akik már St. Barth-nál járnak.

 

TJV_nov15_Mutli50.JPG

 

Még csak az Atlanti-óceán közepén járnak a Class 40 tagjai, itt az élen Yannick Bestaven-t és Eric Drouglazet-t találjuk az aquarelle.com fedélzetén. a 16 indulóból már csak tizen küzdenek, de ők aztán rendesen szétszóródva.

 

TJV_nov15_Class40.JPG

 

És akkor vigyünk bele némi költőiséget Jean-Pierre Dick segítségével. Ő így festette le a szárazföld közelsége miatt rátört érzéseket: életemben először járok erre. Láttuk a Mona-szigetet és Puerto Rico fényeit. Gyönyörű esténk volt, kevés felhővel, enyhe pöffökkel, fénylő Holddal, szikrázó csillagokkal - varázslatos! Bár szép előnyünk van, de előttünk áll még a verseny negyede, úgyhogy továbbra is koncentrálunk, hiszen bármikor közbe jöhet valami.

 

Ha valaki naprakészebb akar lenni, itt követheti a pozíciókat.

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr523439740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása