Összeállt és repül

2011.01.18. 23:35

Előző posztunkban még arról írtunk, lassan épül, ma azonban már azt is láthatjuk, hogyan siklik, mit siklik repül az új AC45-es az aucklandi öbölben.

 

Miközben a Kupa jövőjét jelentő új hajót a déli féltekén tesztelik, addig az El Mundo című spanyol napilap vitorlázással foglalkozó rovatában már arról írnak, hogy egyesek lázadásra készülnek a kialakított új renddel szemben.

Nincs min meglepődni, a Larry Ellison és Russel Coutts által megálmodott,
2013-ra tervezett új America's Cup sorozat koncepciója nem mindenkinek tetszik. A renitensek között említik a svájci Ernesto Bertarellit, az Alinghi tulajdonosát, Patrizio Bertellit, a Luna Rossa urát és Sir Keith Millst, a brit TeamOrigin csapat vezetőjét. Bár az Alinghi csapat részéről határozottan cáfolták a híreket, azt állítva, hogy a fenti úriemberek személyes terveiről van szó, annyi látszik az El Mundo szerint, hogy a holland Rolf Vroljik, aki az előző, 33. Kupa sorozatra megálmodta az AC90-es osztályt az Alinghi számára, érdekelt lenne abban, hogy újraélesszék a csak papíron megvalósult osztályt, amely az Oracle csapat jogi támadása után kényszerült a tervek szintjén megmaradni.

 

   

Az értesülések szerint ez a lehetséges új versenykoncepció még csak a kezdeteknél tart, az érintettek egyelőre még vizsgálják, hogy volna-e pénzügyi alapja egy ellen-versenynek, amit az America's Cup-al szemben tudnának megszervezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr693439655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása