Hírblokk - Világi események

2010.10.07. 12:03

Úgy is, mint TP52-es és RC44-es világbajnokság, valamint a World Match Racing Tour aktuális állomása Bermudán.

 

- Valencia vizein 9 hajó gyilkolja egymást (az ETNZ és a TeamOrigin az utolsó pillanatban visszalépett), kezdésnél az orosz Synergy villantott nagyot, az első három futamból kettőt megnyerve. Ma a túrafutamra kerül sor, tervezett rajt egykor. Az eddigi öt futam alapján a Quantum Racing (USA) vezet.

 

 

Ipari háttér

 

- Október 11-én Lanzarote városa előtt vág neki egy másik prémium-kategóriás osztály, az RC44-es az idei legnagyobb versenyének. A bajnoki sorozatban (Championship Tour) jelenleg a BMW Oracle Racing vezet.


1. BMW ORACLE Racing (USA), 6 pont
2. Team Aqua (UAE), 7
3. Artemis (SWE), 7
4. No Way Back (NED), 7
5. 17 (USA), 11
6. Team Sea Dubai (UAE), 13
7. Katusha (RUS), 17
8. Ceeref (SLO), 19 
9. Islas Canarias Puerto Calero (ESP), 24 
10. AEZ RC 44 Sailing Team (AUT), 28 
11. Mascalzone Latino (ITA), 34 

Újoncként két hajó csatlakozik a mezőnyhöz:

Synergy Russian Sailing Team (RUS)
Peninsula Petroleum (ESP)

 

 

- Bermudán sorban jöttek a meglepetések:

1.: Terry MacLaughlin (CAN) ha csak egy hajóhosszal is de megverte Mathieu Richard-ot (FRA), aki jelenleg vezeti a ranglistát. Utóbbi a rajt előtt begyűjtött egy büntetést, később aztán hiába próbált közel férkőzni ellenfeléhez és hibára kényszeríteni, ez nem sikerült neki. És hol volt még a nap vége?!

2.: a női világranglistát vezető Lucy Macgregor (GBR) szépen és magabiztosan utasította maga mögé Mathieu Richard-ot. A futam végére nagy előnyre tettek szert, később így nyilatkozva: a Mathieu elleni meccs jó volt, de a rákövetkezőkben buta hibákat vétettünk, és odaadtuk a győzelmet Phil Robertsonnak. (Ez a futam lett később a Nap Meccse - iSail) Mindig tanulunk valamit: ezeket a hajókat kicsit másképp kell kezelni, mint amihez szokva vagyunk, így az élet elég nehéz a vízen.

3.: az újonc Mike Buckley (USA), szintén a nyitányban, elverte a dán Jesper Radich-ot (Gaastra Racing Team).

4.: Taylor Canfiled (USA) a maga 21 évével két győzelemmel nyitott, ebből a másodikat Björn Hansen (SWE), a nagy öreg ellen.

 

 

(fotók: 1: Sander van der Borch, 2: Ignacio Baixauli)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr13439614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása