Új év, új évad, új versenyek, új versenyzők. Az RC44-es flotta ismét vízen, ezúttal a Virgin-szigeteken, ahol először jár a verseny. A mezőnynek nemcsak a helyszín új, de maguk között egy új csapatot is köszönthetnek: az olasz Bombardát.

        

rc44virgin_01.jpeg

          

 A regatta szokás szerint párosversenyzéssel kezdődött.

   

      

  Második naptól jöttek a flottaversenyek. Nehéz kihagyni a telesportos ziccert, de annyira adja magát: az olaszok nagy zajjal robbantak be a versenybe, az első futamot egyből meg is nyerték.

A csütörtöki versenynapon hoztak még két harmadik és egy hatodik helyet, amivel összetettben másodikként állnak a versenyben egy nap után. Andrea Pozzi tulajdonos nem is álmodhatott volna jobb kezdésről, ahogy a nap végén elmesélte:

„Jó körülmények között tudtunk vitorlázni, jobban szeretem az erősebb szeleket, mint a gyengét, így számunkra ez egy jó nap volt. Megnyerni az első futamunkat egyből – álomszerű volt.”

Akiknek még náluk is sikerült jobban kezdeniük az évet: Vasco Vascotto csapata, a Peninsula Petroleum. Bár a második futam rajtjánál visszahívták őket, sikerült visszakapaszkodniuk a hatodik helyre, és nekik sikerült a legegyenletesebb teljesítményt nyújtaniuk egy második, hatodik, első és harmadik hellyel.

  

 

 Harmadik helyen a Synergy áll, két ponttal megelőzve az Artemist, amelynek taktikusa, a háromszoros olimpiai bajnok Iain Percy tökéletesen összefoglalja, amit mindenki imád ebben a hajóosztályban, köztük mi is, akik csak messziről figyeljük őket:

„Végtelenül szórakoztató ez a hajóosztály: megnyerheted a regattát egy átlag negyedik hellyel, de ha az átlagod a hatodik, akkor akár a tabella végén is találhatod magad! Nem engedhetsz meg magadnak egy rossz futamot sem.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr285814731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása