Eddig az élmezőny lenyomott 28.000 tengeri mérföldet, kevesebb, mint 1000 van hátra, az első három pedig 100 mérföldön belül vitorlázik. És akkor az időjóváírásokról még szó sem esett! Izgalmas végjáték következik.

vendee_globe_2020_vitorlazas_79_00.jpg

Először azonban nézzük az összképet, illetve azt, mik történtek az előző összefoglaló óta:

- Sébastien Destremau (Merci) kiállni kényszerült Új-Zélandon, mert bár nagyjából sikerült felülkerekednie az automata kormány problémáin, az továbbra sem működött megbízhatóan. Erre jött az orrsudárnál talált repedés, ami strukturális problémát nem jelentett ugyan, ám javításig (és arra nemigen volt mód) lehetetlenné tette a bőszeles vitorlák használatát.

- Isabelle Joschke (MACSF) bő két hétnyi kvázi sodródást követően partot ért Brazíliában, végre biztonságban van.

vendee_globe_2020_vitorlazas_79_01.jpg

- január 25-én, 01:19 UTC-kor Ari Huusela (Stark) is keresztezte a Horn-fok hosszúsági körét, ezzel a mezőny végleg maga mögött hagyta a Csendes-óceánt. Mindezt 77 nap, 11 óra, 59 perccel a rajt után, 3 óra, 24 perccel lemaradva Alexia Barrier-től (TSE - 4myplanet).

Egy hét 25 percben:

Érdekes apróság: Manuel Cousin (Groupe Sétin) egyik támogatója magyar név.

Hetvenhetedik nap:

Hetvennyolcadik nap:

Hetvenkilencedik nap:

Így állunk most (2021.01.26 11:00 UTC):

vendee_globe_2020_vitorlazas_79_02.jpg

Két fontos információ az érkezésekkel kapcsolatban:

- onnantól, hogy az első 200 mérföldre megközelíti a célt, 30 percenként frissítik majd a pozíciókat, 60 mérföldtől pedig 5 percenként

- a várható szoros befutó miatt a verseny rendezője - a versenyutasítás 9.1 pontjával összhangban - a célvonal meghosszabbítása mellett döntött. Az eredetileg 0,3 mérföldes (500 méter) szakaszt 1,9 mérföldre (3,1 km) húzta szét, déli irányban növelve azt.

Az elsőket szerda délutánra várják Les Sables d'Olonne-ba.

 

fotók és forrás: vendeeglobe.org

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr116403606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása