Hírblokk
2013.04.29. 10:55
505, Hyéres, Class40 az USA-ban, 18 láb.
- Nem olimpiai osztály, de évek óta van osztályszponzoruk, és sosem szaroznak, amikor helyszínt kell választani a világbajnokságukhoz. Az 505-ösök ezúttal Barbardos-on (nekünk kellemetlen) gyűltek össze, több, mint 70 hajó állt rajthoz. Lehet követni őket élőben.
- Palma után nem volt túl hosszú a szünet, Franciaországba ment tovább az ISAF Világkupa. Finn-ben Berecz Zsombor, női RS:X-ben Cholnoky Sára képviselte hazánkat.
- Az Atlantic Cup az Egyesült Államok legkomolyabb olyan versenye, melyet a nyílt 40-es osztály (Class40) számára írnak ki - immár harmadszor. Első rajt május 11-én Charleston-ban, onnan irány New York (648 tengeri mérföld). Ott rövid helyi verseny és Pro-Am futam (amatőr vitorlázók vendégszereplése a hajókon), majd május 18-án Newport felé fordítják a hajók orrát (231 tmf), ahol május 25-26-án partmenti futamokkal zárul a regatta. Eddig hét csapat nevezését fogadták el, sokkal többen valószínűleg nem lesznek. A versenyről bővebben itt, mi pedig egy tavalyi képpel hangolunk, amelyen épp egy New York-i célba érkezés látható.
- ANZAC 18 lábas regatta, Auckland. Rögtön az első nap (április 25. csütörtök) komoly káresemények történtek az áramlás ellenében fújó 20+ csomós szélben. Legrosszabul a Yamaha White járt, a nagyvitorlájuk javíthatatlanul szakadt ripityára, bukták az első három futamukat. Végeredmény.
(fotók: 1,2 : Christophe Favreau; 3-7: Thom Touw; 8: Billy Black; 9-11: Brad Davies)
(forrás: Sail-World)
Szerző: isail
Szólj hozzá!
Címkék: világbajnokság vitorlázás 505 USA ISAF Auckland Christophe Favreau 18 footer Berecz Zsombor Hyéres Class40 Barbados Thom Touw Cholnoky Sára Billy Black Brad Davies Atlantic Cup
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.