SailRocket 2 megint, sorcsere, 18 láb.

 

Vestas_record_01.jpg

 

 

- Paul Larsennek a múltkori nem volt elég, rátett még egy lapáttal, a hivatalos szervek pedig elismerték:

Tárgy : Egyenes pályán futott és "B" kategóriás vitorlás világrekord
Helyszín: Walvis-öböl, Namíbia
Név: Paul Larsen (AUS)
Felszerelés: Vestas SailRocket 2. Döntött árbocú Hydrofoil Proa.

Dátum: 2012. november 24. 13:32
Pálya hossza: 500 méter
Áramlás: nulla

Futott idő: 14.85 secs
Sebesség: 65.45 kts

Kommentár:

Fennálló Egyenes pályán futott és "B" kategóriás vitorlás világrekord: 2012. Vestas SailRocket 2, Paul Larsen (AUS) Walvis-öböl (NAM) 59,37 csomó

 

Vestas_record_02.jpg

 

 - az Artemis Racing (amely egyben a Kihívók képvidelője is a 34. America's Cup-ra) elég rendesen átvariálta a hajó döntéshozóinak (afterguard) névsorát - mi több, a pozíciókba is belekavartak. Másfél hónapja Loick Peyron érkezett hozzájuk, hogy egy hónapon keresztül segítse az edzésmunkájukat, de nagyon meg lehettek elégedve vele, mert kormányosi pozíciót kapott. További újoncok: Nathan Outteridge, Santiago Lange és Iain Percy - utóbbi egyben a vitorlás csapat igazgatói posztját is megkapta. Fentiek következményeként az eddigi kormányos Terry Hutchinson munkáját megköszönték.

 Paul Cayard, igazgató, Artemis Racing: Terry sokat tett a csapatért a kezdetektől, vezetői képességei és párosverseny-tudása segítettek minket a 2012-es ACWS párosverseny részének megnyerésében, neki köszönhető, hogy most ott tartunk, ahol. Köszönettel tartozunk neki erőfeszítéseiért és elkötelezettségéért, a jövőre minden jót kívánunk neki. Mivel az America's Cup-ig már csak hét hónap van hátra, a lehető legtöbbet kell kihozni minden napból, amit az AC72-essel a vízen töltünk. Meg kell ismernünk a viselkedését és a határait, tudnunk kell, hol lehet még fejleszteni - legyen szó akár a testről, akár a szárnyról.

 

 - a múltkor az AEG 3-Buoys Race ötödik futamáról ejtettünk pár szót a 18 lábas szkiffek kapcsán, most itt a hetedik menet múlt vasárnapról.

   

  
 

 (fotók: Helena Darvelid)

 (forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr14952880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása