Perth 2011 - D8: Finn dráma

2011.12.10. 16:37

Mielőtt valaki a Kalevala kortárs feldolgozását kérné számon a perthi Világbajnokság nyolcadik napjáról szóló beszámolón, (pláne hogy az epikus költemény), tisztázzuk: ma a Finn hajóosztályban tegnap vezetést szerzett brit Ben Ainslie incidense borzolta a kedélyeket.

 

 

 

 

 Vágjunk bele! A háromszoros olimpiai aranyérmes Ben Ainslie a mai első futamban második lett a tegnapelőttig vezető holland Pieter-Jan Postma mögött, miután a befutónál zavarta egy tévés közvetítőhajó. Eldurrant az agya, a befutó után szélbe állította a hajóját, a közönség döbbenetére beugrott a vízbe, átúszott a tévésekhez, megfenyítette őket, majd visszaúszott a hajójához. Az esetet most tárgyalja a zsűri. A mai második futamon, amit a spanyol Rafa Trujillo nyert, Ainslie korai rajt miatt kapott BFD-t, így van ejtője. Ettől függetlenül az összetettben vezet 12 ponttal a brit Giles Scott előtt. Harmadik 2 ponttal lemaradva Postma. Az éremfutamba az óvástárgyalás eredménye előttiek szerint bejutottak: 1. Ainslie (GBR), 2. Scott (GBR), 3. Postma (NED), 4. Wright (GBR), 5. Hoeg-Christensen (DEN), 6. Trujillo (ESP), 7. Lobert (FRA), 8. Mills (GBR), 9. Railey (USA), 10. Karpak (EST). Pál Gaszton (26., 14.) az 54., Beliczay Marci (29., 24..) az 58., Hirschler Ricsi (33., 30.) a 69.

 

 

 

 

 A férfi 470-eseknél a címvédő ausztrál Belcher-Page duó kényelmesre vette a tempót, 6. és 5. helyeikkel azonban továbbra is vígan vezetnek, konkrétan 18 ponttal a brit Patience-Bithell páros előtt. A mai első futamot megnyert horvát Fantela-Marenic kettős a harmadik, a negyedik helyre feljött a mai második futamot megnyert izraeli Kliger-Sela egység. Men's 470 crews contesting the Medal Race (subject to protest). Az éremfutamban így a következők indulnak: 1. Belcher-Page (AUS), 2. Patience-Bithell (GBR), 3. Fantela-Marenic (CRO), 4. Kliger-Sela (ISR), 5. Charbonnier-Mion (FRA), 6. Leboucher-Garos (FRA), 7. Rogers-Grube (GBR), 8. Snow Hansen - Saunders (NZL), 9. Mantis-Kagialis (GRE), 10. Barreiros-Sarmiento (ESP).

 

 

 

 

A szörfös hölgyeknél az első három csatája kiéleződött: az izraeli Lee Korzits 6 ponttal vezet a spanyol Marina Alabau előtt, aki után két ponttal lemaradva következik a lengyel Zofia Noceti-Klepacka, aki ma mindkét futamot megnyerte. A női RS:X első 10 versenyzője így: 1. Korzits (ISR), 2. Alabau (ESP), 3. Noveti-Klepacka (POL), 4. Huang (CHN), 5. Picon (FRA), 6. Shaw (GBR), 7. Maslevits (UKR), 8. Davidovich (ISR), 9. Li (CHN), 10. Linares (ITA). Detre Dia (9., 12.) a 39., és ezzel megszerezte a londoni kvalifikációt - háromszoros hurrá! (Ritka pillanatként a Nemzetközi Vitorlás Szövetség oldalán itt interjút láthatunk Diával.)

 

Laser Radialban az éremfutamok előtti utolsó két aranycsoportos futam eredményeként a világranglistát vezető holland Marit Bouwmeester 7. és 5. helyével átvette a vezetést a ma gyengébben vitorlázó (13. és 19. helyen befutó) belga Evi van Ackertől. Harmadik helyen áll a ma szintén nem túl rózsásan teljesítő (10. és 12. helyet futó) amerikai Paige Railey, míg negyedikre feljött a ma mindkét futamot megnyert ír Annalise Murphy. Az éremfutam résztvevői így (óvástárgyalások előtt): 1. Bouwmeester (NED), 2. van Acker (BEL), 3. Railey (USA), 4. Murphy (IRL), 5. Scheidt (LTU), 6. Fenclova (CZE), 7. Young (GBR), 8. Drozdovskaya (BLR), 9. Winther (NZL), 10. Multala (FIN). Héjj Viki (51., 44.) a 102.

 

 

A női párosversenyzőknél kilenc összecsapást sikerült lebonyolítani a kikötői pálya gyenge szélviszonyai közepette (a Radialosoknak egész 20 csomóig felment a szélerő kinn): Az új-zélandiak két győzelem mellett két vereséggel szenvedtek (az ausztrál csapatoktól), a német Silke Hahlbrock hajója ma nem nyert egyszer sem, a brazilok megverték a háromszoros világbajnok brit Lucy Macgregor csapatát, aki ettől függetlenül mai négy győzelmével vezeti a tabellát.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr133453598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása