Hírblokk

2011.07.07. 18:19

A béke szigete, második lett a király, lesznek szép fényképek.

 

- Lorient. Egy átlagos hétköznap a parkolóban.

 

Banque Populaire - Open60

 

 

Groupama3, háttérben egy tengeralattjáró-bázis

 

 

Groupama - Volvo70

 

 

Paprec-Virbac - Open60

 

 

A Paprec-Virbac vezetői széke

 

 

Lorient_VEMOD70.JPG

 

- A Baltic Race Week eseményen, amelyről korábban már volt szó, V. Harald norvég király végül második lett osztályában és ötödik 8mR kategóriában. Ez itt nem az ő hajója, csak tetszetős a fénykép:

 

 

- A Volvo Ocean Race mindig is arról volt híres, hogy igencsak megpróbálta kiszolgálni a média igényeit, ráadásul elég magasra tette a lécet saját maga számára. Ennek most újabb bizonyítékát kaptuk: bejelentették ugyanis, hogy a verseny hivatalos fotósai sorába két új arc irakozott fel:

Paul Todd (NZL): korábban profi vitorlázó, a fotós ipart 20 éve nyomja. Saját szavai szerint: hajón nőtten föl, világ életemben vitorláztam. amikor fotózom, tudom, mit és miért csinál a legénység, fel tudok készülni a következő mozdulatokra. Így aztán jó eséllyel olyan pillanatokat tudok elkapni, amiket egy kevésbé hozzáértő nem.

Szakmai életrajzában egyebek mellett szerepel öt America's Cup, a Louis Vuitton Trophy és számos reklámmegrendelés.

Ian Roman (GBR): kishajókkal kezdett, majd a City-beli gazdasági életet hagyta ott, hogy vitorlás versenyeket fotózzon.

Neki is impozáns az ajánlólevele: 32. America's Cup, a TeamOrigin hivatalos fotósa volt, 2008 óta az Audi MedCup-nál tölt be hasonló szerepet. És kipipált már egyéb érdekességeket is: World Match Racing Tour, 33. America's Cup, St. Barth's Buckett, Extreme Sailing Series.

"Számos világbajnokságon vettem részt mindenféle hajókkal, de egyszer csak azon vettem észre magam, hogy inkább fotóznék, mint versenyznék. Ahogy Paul, úgy én is szenvedélyesen rajongok ezért a sportért, így jobban megértem, mi zajlik."

 

(fotók: 1-6: Ben Gladwell; 7: Daniel Forster)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr293439712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása