Akiben megvan a szándék, gyors és szerencsés, az névadója lehet egy 98 lábas vitorlás hajónak. Szerintünk egy próbát megér!

 Tervezője Don Jones, kormányos-tulajdonosa Grant Wharington. Most mindketten meglepetten állnak. Kidolgoztak egy programot az elmúlt hónapokra, amellyel a hajó tömegét kívánták csökkenteni. És ez jobban sikerült, mint gondolták. A tőkesúly pengéje 4-ről 2,9, a bulba 12-ről 11,7 tonnára redukálódott. Komoly váltás még, hogy a sufni mélyéről előkotorják a 2007-es square top-os nagyvitorlájukat.

 A következő nagy megmérettetés a SOLAS Big Boat Challenge Sydney-ben, december 15-én, ami előtt sor kerül a névadásra.

 És itt ugrik a majom a vízbe!

 Bagatell 10 000 dollár befizetése ellenében esély adódik, hogy a december 8-án megtartandó sorsolás győztese nevet adhasson a hajónak, amit az 2010 közepéig hordani fog. Ezen felül lehetőséget kap egy 25 fős céges/baráti vitorlázásra a hajóval, három óra időtartamban az alábbi helyszínek valamelyikén: Hobart, Melbourne, Sydney, Newcastle vagy Brisbane. Részt vehet még a Sydney-Hobart versenyt megelőző legénységi eligazításon december 26-án reggel. A hajót ábrázoló poszter és két garnitúra a csapat egyenruhájából már csak hab a tortán.

 A pénznek december 7-én éjfélig meg kell érkeznie, úgyhogy már nincs sok idő! Részletek a csapat honlapján, a sorsolás pedig élőben követhető a 3AW rádión.

  Így néz ki most.

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr463439447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása