Tiszta rajt

2009.06.24. 19:40

Idén a Rolex Farr 40 World Championship Olaszországba, pontosabban a szardíniai Porto Cervo-ba költözött, ahol mától négy napon át izgulhatunk a 40 darab azonos 40 lábas vitorláshajó küzdelmének.

Rolex Farr 40 - Day 1, Race 1, Start (Kurt Arrigo)

10 futam a világbajnoki koronáért, a világkupáért és egy Rolex óráért. Minden csapatban 4 profi és 5-6 amatőr versenyez, a kormánynál csak a hajó amatőr tulajdonosa/kormányosa állhat. A verseny kiélezett, és mivel minden más faktor megegyező, a képességek és az időzítés dönt. Irigylésre méltó helyzet.

A mai három futam győztesei a Barking Mad (USA), a Nerone (ITA) és a Transfusion (AUS) voltak, és mindhárman összetettben az első ötben várják a holnapi folytatást.

Összetettben a Barking Mad áll az élen, vékony három pontos előnnyel a világbajnokként induló Mascalzone (ITA) előtt.

Mindhárom futam 16-22 csomós, jellemzően nyugati szélben futott, és mindhármat - nem meglepetés - a sikeresen rajtolók nyerték.

Többet holnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr393439318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása