Norvégia partvidéke a legóvatosabb megfogalmazás szerint is "csipkézett". Egy átlagos hajósnak a rémálmaiban jönnek elő olyan képek, amikor ennyire közel kerül ekkora kövekhez, de aki úgy ismeri a környéket, mint a tenyerét - és Trond Sejersted Bödtker ilyen - annak sokkal inkább játszóteret jelent a más számára veszélyes vidék.

offpistesailing_vimeocom.jpg

Trond eszköze egy Kragerö Terne, klinker palánkozású dingi, melyet Carl Iversen tervezett még 1938-ban, kifejezetten erre a környékre. Az Optimistéhez hasonlatos "sprit" nagyvitorla segít megfogni a szelet egy-két méterrel a vízszint felett - erre a sziklák között nagy szükség van. És szentelj figyelmet a helyismeret mellett a magabiztos hajókezelésre is: a kormánymozdulatok, az orrvitorla segítő munkája és a két fős legénység összehangolt mozgása szükséges a mutatvány hiba nélküli végrehajtásához.

Mindez az árboc felől nézve:

 

A videók tavaly augusztusban készültek, mi csak most találtunk rájuk, de úgy véljük, örök darabok.

 

fotó: vimeo.com

forrás: yachtingworld.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr4111767065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása