A Volvo Ocea Race hetedik szakasza nem a vízen fejeződött be múlt szerdán, hanem egy héttel később, tegnap, a tárgyalóteremben. Mindeközben Spanyolországban: ma hajnalban befutott a La Solitare du Figaro első szakaszának győztese. Aztán jöttek szép sorban a többiek is.

 

vor_150603_hidalgo_9085.jpg

   

- a VOR-on végül három csapat kapott büntetést a hetedik szakaszon elkövetett szabálytalanságok miatt: A Team SCA, a Dongfeng Race Team és a MAPFRE egy-egy plusz ponttal gazdagodott, amiért megsértették az USA keleti partvidéke előtti tiltott zónát (TSS - Traffic Separation Schemes), ezen felül az SCA még egyet kapott, amiért a jéghatáron túl vitorláztak, már a szakasz közepén. A nemzetközi Zsűri döntésének egyértelmű vesztese a Dongfeng, akik így újra hat ponttal vannak az Abu Dhabi Ocean Racing mögött, vagyis - bár tudjuk, hogy bármikor bármi megtörténhet - még jobban lecsökkent annak esélye, hogy összetettben megnyerjék a versenyt. Ráadásul ugyanannyi pontjuk van, mint a Team Brunelnek, akik eléjük kerültek a rangsorban, mert pontazonosság esetén a kikötői versenyeken elért eredmény a döntő, és abban eddig Bouwe Bekkingék voltak a jobbak. Hasonló a helyzet a MAPFRE esetében, akik visszaestek az Alvimedica szintjére, a szabályok azonban Charlie Enright-éknak kedveznek.

Az összetett állása tehát:

Abu Dhabi Ocean Racing, 16
Team Brunel, 22
Dongfeng Race Team, 22
Team Alvimedica, 27
MAPFRE, 27
Team SCA, 43
Team Vestas Wind, 52

Szombaton kikötői verseny Lisszabonban, aztán vasárnap irány Lorient (FRA).

  

vor_150603_hidalgo_9103.jpg

  

- a Figaro Beneteau 2-es hajókkal zajló szakaszos szóló vitorlás versenyen május 31-én indult neki az első etapnak a harminc szkipper. Közülük leggyorsabban Thierry Chabagny (Gedimat) teljesítette leggyorsabban a Bordeaux és Sanxenxo közötti, elméletben 461 tengeri mérföldes távot. A győztes idő 3 nap, 9 óra, 11 perc, 36 másodperc, ami a valóságban megtett 643 mérföldre vetítve 6,69 csomós átlag.

 

solifig040615-0245.jpg

 

Az első tíz további kilenc tagja:

2. Groupe Queguiner - Leucemie Espoir, Yann Elies (+16 perc)
3. Groupe Fiva, Alexis Loison (+19 perc)
4. Skipper Macif 2015, Charlie Dalin (+22 perc)
5. Skipper Herault, Xavier Macaire (+28 perc)
6. Cercle Vert, Gildas Morvan (+40 perc)
7. Maitre Coq, Jeremie Beyou (+52 perc)
8. Safran - Guy Cotten, Gwenole Gahinet (+56 perc)
9. Skipper Macif 2014, Yoann Richomme (+1 óra, 39 perc)
10. Guyot Environnement, Vincent Biarnes (+2 óra, 45 perc)

Folytatás: június 7. Akkor a Sanxenxo - La Cornouaille (522 tmf) szakaszt kell teljesítenie a mezőnynek.

 

150604sol_1102.jpg

 

fotók: Carmen Hidalgo; Pilpre Arnaud; Alexis Courcoux

forrás: ScuttleButt

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr897517760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása