Elit színvonal, ikonikus helyszínek, hét nemzet, nyolc csapat, három kontinens. Kicsit marketing-szagú, de ettől még tény: a nemzetközi katamarán vitorlázás egyik csúcsa a sorozat, és mindig mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb felhajtást generálják maguk körül. Tavaly a londoni, idén a düsseldorfi hajókiállítást választották az évadat beharangozó sajtótájékoztató helyszínéül.

 

exss_2015_pre_01.jpg

   

Mark Turner, ügyvezető, OC Sport (ők a sorozat rendezői): a regatta kiharcolta méltó helyét a professzionális vitorlázásban, hírnevünknek köszönhetően rendre a legjobb vitorlázók tűnnek fel a rajtvonalon, globális márkák támogatnak bennünket. Bár az alapvető struktúrán - a lehető legközelebb vinni a verseny izgalmát a nézőkhöz - nem változtattunk, és jól működik, azért van még tennivalónk. Folyamatosan fejlődnünk kell, új helyeken feltűnni, és megváltoztatni az embereknek a vitorlázáshoz való hozzáállását, minél szélesebb közönséghez eljutni.

Mark Cameron, gobális márkaélmény felelős (eredetiben Global Brand Experience Director. Mindkét nyelven furán hangzik - iSail), Jaguar és Land Rover: az Extreme Sailing Series-ben ádáz küzdelem zajlik, és a világ legjobb vitorlázóit már nézi is nagy élmény. A hajók gyorsak és kemények, ahogy az autóink is, és bármilyen körülmények között teljesíteniük kell. Nagy izgalommal várjuk a 2015-ös évadot.

 

exss_2015_pre_02.jpg

 

Ernesto Bertarelli, csapatfőnök, Alinghi: amióta csak részt veszünk a sorozatban, a versenyzés mindig is felvillanyozott bennünket, a közönség nagy és hálás, a rendezők kiváló munkát végeztek. Jó, hogy a részesei lehetünk. Jogos az elfogultság, elvégre tavaly megnyerték az évadot.

   

   

Extreme Sailing Series 2015:


Act 1: Szingapúr, február 5-8.
Act 2: Muscat, Omán, március 11-14.
Act 3: Csingdao, Kína, május 1-4.
Act 4: Cardiff, Nagy-Britannia, június 18-21.
Act 5: Hamburg, Németország, július 23-26.
Act 6: Szentpétervár, Oroszország, augusztus 20-23.
Act 7: Isztambul, Törökország, október 1-4.
Act 8: Ausztrália, december 10-13.

   

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

Csapatok és szkipperek:

GAC Pindar (AUS/GBR) – Seve Jarvin (AUS) / Ian Williams (GBR)
Gazprom Team Russia (RUS) - Igor Liszovenko (RUS)
Lino Sonego Team Italia (ITA) - Lorenzo Bressani (ITA)
Oman Air (OMA) – Stevie Morrison (GBR)
Red Bull Sailing Team (AUT) – Roman Hagara (AUT)

SAP Extreme Sailing Team (DEN) – Jes Gram-Hansen (DEN) /Rasmus Kostner (DEN)
Team Turx (TUR) - Edhem Dirvana (TUR)
The Wave, Muscat (OMA) – Leigh McMillan (GBR)

Act 1 hazai csapat: Team Aberdeen (SIN) – Nick Moloney (AUS)

  

fotók: Kai Schaefer

forrás: exremesailingseries.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr337101363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása