Szomorú videó került fel november 26-án a Youtube-ra, amiben Luca Devoti keserűen nézi végig és kommentálja ahogy munkások flex-el és CSÁKÁNNYAL kapják szét a +39 olasz kihívó csapat IACC hajóját. Devoti arcáról minden leolvasható, de amit mond, az sem kevésbé fontos:

   

Ahogy a háta mögött darabolják fel életének egy jelentős szeletét, arról beszél, hogy ez a hajó szimbóluma annak, amivé ma az America’s Cup vált. Mindent a pénz irányít, a versenyek, melyekben korábban több száz vitorlásversenyző is érdekelt volt, ma már csupán pár tucatnyi kiválasztott kiváltsága.

Korábban már írtunk arról, hogyan múlik el a világ dicsősége, amikor egy másik IACC hajó pusztulásáról közölt képeket a Valencia Sailing fotósa. Ahogy mondani szokás, egy kép többet ér ezer szónál:

 

Desafio_mussels_201406_01.JPG

  

De ne legyünk szemforgatóak, az America Kupája mindig is a pénz és a dicsőség körül forgott, az egyik soha nem volt meg a másik nélkül.

Ennek egyenes következménye, hogy Russell Coutts és Larry Ellison Bermuda szigetét választotta San Diego-val szemben a 2017-es verseny helyszínéül. A hivatalos bejelentés december másodikára várható, azonban az AP hírügynökség több megbízható forrásra hivatkozva már a héten megírta. Ahogy a hamiltoni helyi lap, a Royal Gazette is írja, San Diego egyszerűen nem tudott versenyre kelni azokkal a pénzügyi előnyökkel, amelyeket az adóparadicsom kínált Ellisonéknak. A lapnak nyilatkozó San Diego-i Joe Terzi, a helyi turisztikai hivatal vezetője azt állítja, ahhoz hasonló kéréseknek nem tudtak eleget tenni, hogy ingyen vagy jelentős kedvezményt nyújtva biztosítsanak 17 000 (!!!) szállodai szobát szponzoroknak. Ennek némileg ellentmond, hogy Bermuda szigete éppen a szállodai szobák csekély száma miatt bizonyult gyengébb pályázónak. Ami ugyanakkor feléjük dönthette a mérleg nyelvét az a média számára, a nyugati parthoz képest kedvezőbb időzóna, ami az amerikai és az európai közönség számára is hálásabb lehet.

Ez van, ismerkedjünk meg tehát az új helyszínnel:

 

Arial-view-of-Bermuda.-Photo-credit-to-Roland-Skinner-665x443.jpg

       

Enjoying-perfect-sailing-conditions-Bermuda.-Photo-credit-to-Bermuda-Tourism-665x443.jpg

           

Bermuda-Waterfront-Photo-by-Bermuda-Tourism-665x443.jpg

  

A bermudai helyszín mellett két America's Cup World Series helyszín neve is nyilvánosságra került: az angliai Portsmouth és a svédországi Göteborg, az az a Ben Ainslie Racing és az Artemis csapatának főhadiszállásai.

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

Képek forrása: vsail.info, charterworld.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr636940847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása