Ötvennel a Sydney-öbölben

2014.11.20. 20:23

A 18 lábas ausztrál szkiffek amolyan állócsillagai a vitorlázásnak, a mai, uniformizálódó világban határozottan őrzik egyéni karakterüket.

            

SMEGrun1.jpg

         

Bajnokságuk nem egyben zajlik, heteken át, minden vasárnap csak egy futamot tartanak, így alakul ki a végeredmény. Legutóbb (november 16-án) egy alapvetően ideális körülményekkel megáldott napon a szélmérő néha 40 csomót mutatott, így a sorban negyedik Chris Webb emlékfutamot a rendezőség törölte, ám a Smeg csapata (David Witt, Tom Clout, Matt Wark) úgy döntött, megmutatja, mit tud erős szélben.

A kormányos, Witt később így nyilatkozott: ott vitorláztunk, ahol a pálya lett volna, és egyszer sem borultunk fel. Sima menet volt.

Az alábbiakban kilenc, majdnem egyforma fotót láthattok, csak a háttér változásából lehet arra következtetni, hogy a hajó haladt. Ha viszont egészen lente görgettek, videón is megmutatjuk, hogyan festett a néha 27 csomós tempó.

    

SMEGrun2.jpg

   

SMEGrun3.jpg

  

SMEGrun4.jpg

  

SMEGrun5.jpg

  

SMEGrun6.jpg

  

SMEGrun7.jpg

   

SMEGrun8.jpg

  

SMEGrun9.jpg

  

SMEGrun10.jpg

    

Az őrület 14:00nál kezdődik, aki nagyon ráér, megnézheti, hogyan vergődtek el odáig a partról.

  

   

A legszebb az egészben, hogy minden idők talán legnézettebb és legtöbbet idézett vitorlás videója is David Witt munkásságához fűződik:

    

       

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

 

fotók: Michael Chittenden

forrás: Sail-World

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr96918801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása