Copa del Rey 2014

2014.08.15. 10:09

Kissé megkésve, de álljon itt egy rövid beszámoló a spanyol vitorlás élet egyik - ha nem a - legrangosabb versenyéről, a Copa del Rey-ről, amely idén attól vált különlegesebbé, mint amilyen máskor szokott lenni, hogy Fülöp már nem trónörökös hercegként vett részt rajta, hanem VI. Fülöp uralkodóként. Az utolsó nap, a spanyol tengerészet IRC 1-ben versenyző, Aifos nevű hajóját erősítette, negyedik helyen végeztek aznap, majd a verseny végén személyesen adta át a díjakat az arra érdemeseknek.

felipe.jpg

A versenyt augusztus 2. és 9. között rendezték meg a jól ismert királyi klubban, a Real Club Nautico de Palma-ban, 8 osztályban: két-két IRC és ORC osztályban, TP 52-esek, Swan 60-asok, és két One Design osztályban, X-35 és J-80-ban.

A verseny minden napján készült mozgóképes összefoglaló:

Día 1

 

Día 2

 

Día 3

 

Día 4

 

Día 5

 

Díjátadó

 

 

Barclays 52 Super Series

A leglátványosabb hajóosztály a TP52-eseké volt, amelyek ismét óriási versenyt vívtak, a király kupájáért - az utolsó futamig kérdéses volt, hogy a Quantum Racing vagy pedig a RÁN kerekedik-e felül, végül előbbi győzedelmeskedett, így megvédte tavalyi címét az idén hét hajóból álló flottában, amelyben harmadik az olasz Azzurra lett.

Gaastra IRC 0

A 11 futamból az induló 5 Mini maxi közül 4 megtapasztalhatta a győzelem ízét, az utolsó napon pedig három csapat is csak három pont különbségre volt egymástól a tábla tetején. Végül az amerikai Shockwave nyert, második a Bella Mente lett, harmadik pedig a Robertissima III.

shockwave.jpg

Gaastra IRC 1

A már korábban említett osztályban, amelyben Fülöp király is részt vett, a nyertes az olasz TP 52-es, a Hurrakan lett, amely fölényesen nyert, tízből 7 futamot behúzva. 

hurakan.jpg

Gazprom Swan 60

A Swan 60-asoknak az idei Copa del Rey volt egyben a világbajnokságuk is, amelyet zsinórban másodszor nyert meg az orosz Vlagyimir Ljubomirov, aki 2012-ben az év vitorlázója volt hazájában.

bronenosec.jpg

BMW ORC 1

Rafa Carbonell és csapata a futamok felét megnyerve védte meg tavalyi címét, így összességében már négy kupával büszkélkedhet. 

rats on fire carbonell.jpg

BMW ORC2

Ebben az osztályban Pedro Campos és Movistar-os csapata győzdelmeskedett, amivel Campos rekordnak számító hetedik kupáját gyűjtötte be. A versenyen szinte végig fölényesen vezettek 10 futamból 8-ban győzedelmeskedve.

telefonica.jpg

Nespresso X-35

Az olasz Alessandro Solerio másodszor nyeri meg a kupát, úgy, hogy az utolsó futamban már egy hetedik hely is elég volt számára a győzelemhez.

lelagian.jpg

 

 

Herbalife J80

 

2007 és 2010 világbajnoka, José María Torcida győzedelmeskedett a kupán, amelyen a harmadik naptól kezdve vezetett, úgy hogy a végén 20 pontot adott a második helyezettnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr56605331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása