A dél-spanyolországi város először biztosított helyszínt a sorozat egy állomásának. 25 kilométerre lévén Gibraltártól, a Peninsula Petroleum szinte hazai vizeken versenyzett, bár a taktikus, Vasco Vascotto már a verseny előtt azt mondta: az időjárás előrejelzés semmit sem ér, a rajtvonal kiszámíthatatlan. Maradnak a gyors fordulók, ha irányt vált a szél.

  

RC44_Sotogrande_2014_01.jpg

  

 Az első napon szokásos párosversenyt a Team Aqua nyerte, annak ellenére, hogy a Bronenosec elleni meccsen komolyat hibáztak:  rossz oldalról vitorláztak be a rajtterületre, két büntetőt kaptak, egyet letudtak a rajt után, de aztán akármilyen keményen küzdöttek, az oroszok tartották őket, így a második büntetés a célig megmaradt.

               

  

 A mezőnyversenyre felkerült aktuális helyére az összetettben vezető hajót megillető ismertető jegy: a sorozat második helyszínén győztes Peninsula Petroleum-on John Bassadone tekergethette az aranyozott kormányt, méghozzá egész ügyesen, az első nap végén, 18-20 csomós, akár ötven fokot is forduló szélben tartott három futamot követően az élen álltak.

    

        

RC44_Sotogrande_2014_02.jpg

   

 Másnap épphogy nyolc csomós szél, egy futam. Ed Baird, taktikus, Synergy: volt, ugye, a gyenge szél, meg az áramlás, a kettő pedig egymással ellentétes taktikát kívánt meg. Így aztán el kellett dönteni, melyikben hisz inkább az ember. Az választott jól, aki balra tartott, az áramlásnak engedve, mert később a szél is arra legyezett el.

    

       

Szombaton négy futam fért bele, az első kettő közepes déli szélben, míg a második adag 20 csomóg felhízó nyugatiban. A PP (1,4,2,4) és a Gazprom Youth Sailing Challenge (2,9,3,1) teljesített a legjobban.

   

          

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

   

RC44_Sotogrande_2014_03.jpg

 

  A vasárapi zárásban három menetre került sor, egyet az Artemis, kettőt a Synergy nyert meg, de végül nem ők lettek a királyok, hanem a négy nap alatt végig egyenletesen teljesítő Bronenosec. Beugró kormányosuk, Igor Lah tavaly világbajnok lett a CEEREF-el, és most sem remegett a keze: a 11 hajós mezőnyben egyszer sem végeztek hatodiknál rosszabb helyen.

     

   

RC44_Sotogrande_2014_results.jpg 

 

 fotók: Martinez Studio

 forrás: rc44.com

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr56467623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása