A spanyolok visszatértek!

2014.06.19. 17:11

 A mai nap mindenképpen spanyol vonatkozású posztot követelt, hiszen az ország új királya, VI. Fülöp személyében olimpikon vitorlázót üdvözölhetünk. Bourbon Fülöp, I. János Károly és Szófia királyné egyetlen fia június 19-én tett esküt a spanyol alkotmányra, miután apja előző nap aláírta a lemondásáról szóló törvényt.

felipebarcelona.jpg

VI. Fülöp az 1992-es barcelonai Olimpián indult és Solingban a hatodik helyen szerepelt, emellett ő volt a csapat zászlóvivője a megnyitó ünnepségen.

A nap másik spanyol vonatkozású híre pedig, hogy Iker és Xabi tovább folytatja. És ez jó hír. Esetünkben persze nem a világ- és Európa bajnok focistákról, Casillas-ról és Xabi Alonso-ról van szó, akik olyan katasztrofális eredményt értek el a brazil VB első két csoport meccsén, hogy egy egész blogot szentelnek mostantól a szomorú focistáknak.

ikerxabi.jpg

  

A mi Ikerünket és Xabinkat Martineznek és Fernandeznek hívják, kétszeres olimpiai bajnokok és ha nincs az a fránya kormánylapát törés Lisszabon és Lorient között, akkor még az is lehet, hogy megnyerik az előző VOR kiadását a Telefónica színeiben, így viszont a francia Groupama csapata került ki győztesként. De mindez a múlt.

 

Kövessetek bennünket Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter-oldalunk is…

  

A mai bejelentéssel kiderült, melyik a hatodik hajó, amelyik részt vesz a következő Volvo földkerülő versenyen. A csapat vezetője a már jól ismert Pedro Campos, aki a két spanyol csillag társaságában éppen Southamptonban tartózkodik, ahol az új hajó átvétele zajlik. Camposnak ez lesz az ötödik VOR szériája és eleddig egyszer sem sikerült győznie. Hogy kik lesznek a csapat további tagjai és a szponzor, azt a közeljövőben jelentik majd be.

Alább egy korábbi portré Iker Martinezről, amelyet az IWC készített:

  

És egy összefoglaló a spanyol csapat előző VOR szériájáról:

    

Képek forrása: Wikipedia, VOR hivatalos oldal - Ian Roman

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr156385523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása