Eredményesen zárult a nemzetközi kutatócsapat munkája: május 23-án, az USA parti őrségének hajója rátalált a majdnem egy héttel korábban eltűnt a Benetau First 40.7-re. Sajnos a sikeres keresés senkit nem vigasztal, a hajó négytagú legénysége ugyanis továbbra sincs meg, és már semmi remény arra, hogy életben rájuk találjanak.

CR-620x350.jpg

A Cheeki Rafiki a május 2-án véget ért Antigua Sailing Week-en versenyzett, ahonnan Southamtponba vitték vissza a hajót. 

cheeki-620x350.jpg

 Amikor leadták a vészjelzést, a hajó ezer tengeri mérföldre volt az USA partjaitól, ami igencsak megnehezítette a mentőcsapatok munkáját. Ilyen távolságra ugyanis képtelenség gyorsan eljutni. A hajó jelzésére a legközelebb tartózkodó hajók is reagáltak, így vált a mentőakció nemzetközi méretűvé.

 A kezdetekkor az USA három és a kanadai Parti Őrség egy gépe, valamint több kereskedelmi hajó vett részt a keresésben. Az USA Parti Őrsége két nap után felfüggesztette a keresési munkát, miután úgy ítélték meg, abban a körzetben, amelyben a hajó feltételezhetően tartózkodhatott, nem találták meg, és az időjárási körülmények megnehezítették a munkálatokat.

SearchScale-620x350.jpg

 A brit kormány és több online aláírás gyűjtési akció kérésére a parti őrség kedden ismét keresni kezdte a hajót, amelyet végül Massachusetts partjaitól ezer mérföldre fedezett fel az USA haditengerészet helikoptere - leszakadt tőkesúllyal, fejjel lefele fordulva. 

 Miután a hadihajó, amelyről a helikopter indult, a helyszínre érkezett, egy felszíni búvár megvizsgálta a hajót és megállapította, hogy annak életmentő mentőcsónakja érintetlenül a hajóban maradt. A Cheeki Rafiki mentésében összesen 17 hajó és helikopter vett részt.

LOST-620x350.jpg

A hajó odaveszett legénysége:

  • Andrew Bridge (21)
  • James Male (23)
  • Steve Warren (52)
  • Paul Goslin (56)

Nyugodjanak békében!

 

(Képek forrása: USA Parti Őrség, Daily Telegraph)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr126202215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása