Hírblokk - a világ körül

2014.05.17. 16:03

 Sydney - San Francisco, Csingdao, Weymouth, Newport.

 Segítség: linkjeink új ablakban nyílnak, így, ha rájuk kattintotok, nem veszítitek el a fonalat.

     

AC45s_training_Sydney_201405_01.jpg

   

 - Kihívó van, Védő van, de körülbelül ez minden, amit a 35. America's Cup-ról tudni lehet - pedig legalább három határidő letelt, amikorra konkrétumokat ígértek. A héten már olyan spekuláció is napvilágot látott, hogy Bermudán lesz a verseny...

 Addig is - ne menjen hiába az idő -, akinek van mivel/kivel, az edz. Fenti képünkön az Oracle Team USA és a Team Australia űzi egymást Sydney előtt, míg az Artemis San Francisco-ban repteti AC45-ös katamaránját.

   

AC45_trainig_SF_201405.jpg

   

 - Az Extreme Sailing Series-ről igyekszünk alaposan beszámolni, de a legutóbbi, kínai helyszín elrohant mellettünk. Mivel azonban nem lehet szó nélkül hagyni, hogy ennyi betűs eredményt rég láttunk egyben, valamint, hogy a The Wave-Muscat lemaradt a dobogóról, hát itt egy kép annak pár napnak az egyik meghatározó eseményéről.

   

EXSS2014_Act3_01.jpg

      

Ugyanez mozgóképen:

    

 És mindennek ellenére az Alinghi nyert!

EXSS2014_Act3_result.jpg

     

Kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter oldalunk is...

 

EXSS2014_Act3_02.jpg

    

 - Egy év kemény munkájának köszönhetően május 9-én (szomorú évforduló) a Weymouth and Portland National Sailing Academy területén megnyitotta kapuit az Andrew Simpson Sailing Centre.

    

ASSC_opening_201405.JPG

 Paul Goodison, Iain Percy, Sir Ben Ainslie és Bart Simpson két gyereke a megnyitón.

        

 Ben Ainslie: nagy izgalommal tölt el, hogy végre megnyithatja kapuit ez az iskola. Az alapítvány kurátorai elképesztő mennyiségű munkát végeztek az elmúlt egy évben, óriási köszönettel tartozom nekik. Kiemelendő közülük Leah és Iain (Simpson felesége, illetve Percy - iSail), akik megálmodták ezt az egészet. Rengeteg önkéntes segítette a munkájukat, rájuk is csak hálával tudok gondolni. Kicsiben, helyi fiatalokra koncentrálva kezdjük meg a munkát, de idővel szeretnénk felvenni a kapcsolatot minden olyan klubbal, ahol hasonló munkát végeznek - a végén akár világméretűvé is duzzadhat a kezdeményezésünk. Csodálatos dolog, ami itt létrejött, biztos vagyok benne, hogy a nagy ember büszke ránk.

          

           

 - Több hajó tartott múlt héten az Egyesült Államok felé, mi itt most kettővel foglalkozunk. A Team SCA a Volvo Ocean Race-re készülvén transzatlanti edzőútja végén kötött be Newport-ba, míg a Hugo Boss kényszerűen választotta ugyanazt a kikötőt. Az ezüst hajó New York felé tartott, hogy részt vegyen a New York to Barcelona versenyen*, amikor május 9-én, 01:30-kor (GMT) a felső száling fölött eltörött az árbocuk. A szállító csapat (Alex Thomson, Pepe Ribes, Ryan Breymaier, Willy Altadil) jól vannak, senki sem sérült meg, mi több, a vitorlákban és a hajótestben sem esett kár. 15-én nagy örömmel és hivatalosan jelentették be, hogy a csapat részt fog tudni venni a transzatlanti versenyen, a dolgok jelenlegi állása szerint május 27-én indulnak New York-ba.

           

HugoBoss_dismasted_Newport_201405.jpg

        

 *ugyanide tart a Spirit of Hungary fedélzetén Fa Nándor és Goszleth Marcell.

          

 (fotók: 1: Janet Henegan; 2: Artemis Racing; 3,4: Xaume Olleros; 5: onEdition; 6: George Bekris)

 (forrás: Sail-World)

   

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr696177839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása