Ki emlékszik már 2009-re, amikor Ernesto Bertarelli katamaránját, az Alinghi 5-öt az égbe emelte a kolosszális méretű helikopter a Genfi-tóról, hogy durván 300 kilométerrel odébb, az Alpok másik oldalán, Genovában letegye a kikötőben?

 Erről beszélünk: 

  

alinghi5lifted.jpg

Ha senki, akkor megmutatjuk újra:

Hogy mindez miért érdekes itt és most, öt évvel később?

Nem azért, mert Larry Ellison megirigyelte volna korábbi ellenfele mutatványát, hanem azért, mert az Oracle tulajdonosa úgy döntött, szoborrá merevíti az USA-17-et, azt a trimaránt, amellyel először tesztelték a szárny technológiát, és amellyel Ellison visszaszerezte az Egyesült Államoknak egyik legbecsesebb "drágaszágát", az America Kupáját.

Az Oracle csapata kihozta a négy éve egy hangárban porosodó monstrumot, miután átfestették eredeti színeit, hogy megkapja a csapat aktuális színeit, majd a szoftvercég irodaépületei között elterülő tóba helyezték, hogy ott hirdesse a cég elnök-vezérigazgatójának dicsőségét.

 

10329776_668261406544242_5037672277615673082_o.jpg

 

Minderről természetesen film is készült:

   

E szimbolikus lépés mellett azonban a csapat nem pihen, a társaság egy része Ausztráliában edz az új kihívóval:

  

 Kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságok, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter oldalunk is...    

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr386160817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása