Röviden: egy volt iskolai káplán kalandjai a sarkvidéken. Hosszabban: évtizedek, mérföldek ezrei, kiégett hajó, viharok, sziklamászás, KALAND.

  

BobShepton_01.jpg

  

 Bob Shepton 2013-ban az év hajósa lett (Yachtsman of the Year) - a Vitorlás Újságírók Szövetségének (YJA) szavazásán. A 79 éves, nyugalmazott lelkész kezdetben a Brit Tengerészetnél szolgált, később Kelet-Londonban vezetett egy plébániát és két iskolában is dolgozott káplánként. Aktív éveiben sem sokat pihent, de amióta visszavonult, lényegében megállás nélkül járja a vizeket hajójával a Dodo's Delight-tal. Amelyik ezen a néven második a birtokában, az első ugyanis Grönlandon kiégett. A könyv történetesen ezzel az epizóddal indul, innen megyünk vissza gyerekkorba, Malajziába, Angliába, Falkland-szigetekre, világ körüli útra, sarvidéki expedíciókra, ifjúsági programokra.

  

BobShepton_02.jpg

  

 Hegymászó- és síoktatói képesítéssel rendelkezik, és természetesen saját honlappal is, így ha bármelyikőtök kedvet kapna a vele való túrázáshoz, könnyen eléritek. De készüljetek fel, nem semmi az öreg! Kis csapatával 2005-ben Grönlandon forgatták az alábbi filmet:

  

  

 A könyv megvásárolható például az Amazon-on.

   

 (fotók: Barry Pickthall; Bob Shepton Collection)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr326056021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása