Öt csapat négy ponton belül - így álltak neki a mai menetnek az egységek, vagyis közülük mindenki esélyes volt a bajnoki címre. De, ugye, csak egy maradhat...

    18footers_AUSchamp2014_race5_001.jpg

     

 Használati utasítás: linkjeink új ablakban nyílnak, így, ha rájuk kattintotok, nem veszítitek el a fonalat.

 Az előrejelzésnél gyengébb északkeleti szélben teljesítették az előírt három kört a hajók, 2-es riggel. A szoros rajtot követően viszonylag hamar élre állt a Gotta Love it 7 (Seve Jarvin, Scott Babbage, Ed Smythe - aki az előző nap megnősült Sam Newton-t helyettesítette), mögöttük a Coopers 62 - Rag & Famish Hotel (Jack Macartney, Mark Kennedy, Peter Harris) loholt. A következő csoportban Appliancesonline.com.au (Micah Lane), De'Longhi - Rabbitohs (Simon Nearn), Thurlow Fisher Lawyers (Michael Coxon), Mojo Wine (Chris Nicholson), Fisher & Paykel (Grant Rollerson), Lumix (Jonathan Whitty) és Sydney City Marine (David Witt).

18footers_AUSchamp2014_race5_002.jpg 

18footers_AUSchamp2014_race5_003.jpg 

 Az első kreuz végén a 7 15 másodperccel vezetett a Coopers előtt, de bőszélben Jarvin-ék begyújtották a rakétákat, és éent már 1 perc, 5 másodperccel vezettek. A TFL bajnoki esélyei pedig körülbelül ekkor szálltak el, lévén egy büntetőforduló közben felborultak. A második kreuzban a Coopers zárkózott (12 másodperc hátrány), és a második bőszélben jobban tartották a lépést, mint az elsőben (35 mp). A harmadik körben itt már nem akadt izgalom, annál inkább a "peloton"-ban: 2 perc 48 másodperccel később ért célba a harmadik, majd kilenc másodpercen belül még ketten. Itt ugyanis a F&P harcolt a MW-nal, és úgy festett, közülük kerül ki a napi bronzérmes, de egy kisebb luvcsatát  követő halzolás után az Asko Appliances (Marcus Ashley-Jones, Jeronimo Harrison, James Dorron) balcsapáson mindkettejük alatt épp beesett a célba, és 2 másodperccel(!) megverte a F&P-t.

 

18footers_AUSchamp2014_race5_004.jpg    

 Hajósoknak szóló hirdetmény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! Vagy ott van a Twitter oldalunk...

  

18footers_AUSchamp2014_race5_005.jpg  

 Vagyis Seve Jarvinék, megvédték címüket, egyúttal Jarvin begyűjtötte ötödik bajnoki elsőségét az osztályban. Ennek birtokában jön majd az Extreme Sailing Series (első állomás: Szingapúr, február 20-23.) és a Dzséjdzséj (március 1-9.).

   

 (képek: az 18footerstv.com élő közvetítéséből)

 (forrás: 18footers.com.au)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr955805934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása