A sorszám oka: múlt vasárnap rendezték az első futamot, ma pedig a másodikat.

 A Sydney-öbölben a Google Maps segít nekünk eligazodni.

      

18footers_AUSchamp_2013_race2_course_2.jpg          

 Használati utasítás: linkjeink új ablakban nyílnak, így, ha rájuk kattintotok, nem veszítitek el a fonalat.

            

 14-16 csomós délkeleti szélben zajlott a küzdelem, vagyis sokkal jobb körülmények között, mint a múltkor, bő egy órát vitorláztak a csapatok a pályán. A Taylor-öbölben található rajtból a Gotta Love it 7 jött el legjobban, mögöttük Sydney City Marine és a Thurlow Fisher Lawyers, a Shark-szigetet a Gotta, a TFL és a Coppers 62 - Rag and Famish Hotel nyugat felől vette. A dolog jól sült el, a Rose-öbölbeli bójánál a Gotta 15 másodperccel vezetett a TFL előtt. A Fisher & Paykel feljött harmadiknak, a Coopers ötödik volt.

  

18footers_AUSchamp_2013_race2_02.jpg  

 Következett egy genakkeres menet a Robertson Point felé, majd kreuz a Clarke-sziget irányába. A Gotta végig vezetett, mi több, előnyük folyamatosan nőtt (a célba 2 perc, 32 másodperc), érdemi küzdelem csak mögöttük alakult ki, de ott nagyon: másodiktól-hatodikig néhány másodperces különbséggel értek célba az egységek. Második lett a TFL, utána a jól hajrázó Smeg, öt másodperccel később a Coopers.

 

18footers_AUSchamp_2013_race2_03.jpg   

 Tehát végre sikerült címvédőhöz méltón vitorlázni, és az eredmények köszönhetően összetettben feljönni a második helyre (7 pont). Az élen a TFL áll (5), míg harmadik az Asko Appliances (8, ők nyertek múlt héten), negyedik a Smeg (8), ötödik a Lumix (11), hatodik a Coopers (11).

 

18footers_AUSchamp_2013_race2_04.jpg  

 Folytatás jövő vasárnap.

Hajósoknak szóló hirdetmény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak ott jelenítünk meg! És van még Twitter oldalunk is...

    FRISSÍTÉS!!!! 

 Meglett végre a videó is:

    

         

 (képek: az 18footerstv.com élő közvetítéséből)

 (forrás: 18footers.com.au)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr535770703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása