Életrevaló Földkerülő

2013.11.05. 19:58

 Mit mondasz? Hogy erőltetett a cím? Kicsit, talán. De, mint oly sok minden ebben a blogban, ez sem véletlen.

 Tavaly november 10-én, a Vendée Globe rajtjánál a rengeteg megjelent sajtóson kívül egy külön stáb is forgatott. És, ami az érdekes, nem dokumentum-, hanem játékfilm miatt pörgött a kamera. Az akkori nyersanyagból mára film lett, és a végeredmény - minő öröm ez nekünk! - hamarosan a magyar mozikban is látható lesz. Ráadásul szinkronizálva.

          

Fordulópont_plakát_600.jpg            

 Mint az a fenti plakáton jól látható, a bemutató november 28-ára esik, nekünk azonban már előzetesen rendelkezésünkre áll néhány kocka a nagy műből, ezeket osztjuk most meg veletek. És persze a hivatalos beharangozó sorokat:

 Yann Madec élete lehetőségeként elindul a Vendée Globe-on, a világ leghíresebb földkerülő vitorlásversenyén, amelyet a szabály szerint egyedül kell teljesítenie. Kilenc nappal a rajtot követően már vezeti a versenyt, és amikor kezdené azt hinni, mindenkinek bizonyítani tudja rátermettségét, vitorlása megsérül, s előnyét feladva a szárazföld felé kénytelen navigálni, hogy újra versenyképessé tehesse hajóját. A javítást követően Yann a mezőny után indul, és a partoktól már messze eltávolodva veszi csak észre, hogy nincs egyedül a fedélzeten: Moussa, a szingaléz tinédzser a kikötőben fellopódzott a hajójára. Yannnak döntenie kell. Vagy visszafordul és szárazra teszi potyautasát, ezzel minden esélyét elszalasztva a végső győzelemre, vagy szembenéz a veszéllyel, hogy diszkvalifikálják, mivel a verseny szabályait megszegve nem egyedül utazik a fedélzeten. A férfi a segítségnyújtás és saját hiúsága között őrlődik: egyszerűen nem szeretne élete lehetőségéről egy menekült miatt lemaradni.
Ezzel kezdetét veszi a furcsa pár felejthetetlen világkörüli kalandja az óceánokon...

  

fordulopont_01_600.jpg  

fordulopont_12_600.jpg 

fordulopont_15_600.jpg 

fordulopont_19_600.jpg 

fordulopont_22_600.jpg    

 Hajósoknak szóló hirdetmény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! És ott van még Twitter oldalunk is... 
      

fordulopont_25_600.jpg  

fordulopont_31_600.jpg  

fordulopont_36_600.jpg  

 Főszerepben a leginkább az Életrevalók című filmből (és az aztán meg van pakolva remek jelenetekkel: itt van mindjárt a borotválkozós, vagy a radikális meggyőző módszert bemutató) ismert Francois Cluzet, míg "társát" Samy Seghir alakítja.

 És két pillanatfelvétel a forgatásról:

 

fordulopont_werk02_600.jpg  

fordulopont_werk06_600.jpg

   

 HOPPÁ, HOPPÁ, MÉG SZINKRONOS ELŐZETES IS VAN, AMIT ITT NÉZHETTEK MEG!

 A képekért, a szövegért és minden egyéb információért köszönet az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságának.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr615616308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása