Cserbenhagyásos átgázolás

2013.07.16. 12:27

 Adott egy videó:

  

Melges sailing though Optimists on port at Garda Worlds mpeg2video from alan williams on Vimeo.

  

 És adott egy szerkesztői vélemény, mely a Sailing Anarchy oldalán jelent meg, mi pedig csak egyetérteni tudunk vele. Egy az egyben fordítás következik...

 Van még értelmes ember, aki védelmébe veszi ezeket az ostobákat, akik a keresztülhasítottak néhány torbolei Melges32-essel az Optimist Világbajnokság előversenyének mezőnyén, múlt hétvégén a Garda-tavon?

 Igen, tudjuk, hogy ez volt az Audi-féle prémium sorozat utolsó állomása. Tisztában vagyunk vele, hogy arrafelé a szikláknak köszönhetően 5 csomóval erősebb szél fúj, és így lehetett a leggyorsabban haladni a bója felé. Tudjuk, hogy senki sem sérült meg, vagy óvták ki. Látható, hogy különösebb gond nélkül átjuthattak volna - kivéve, amikor egyszer-kétszer ráfújt. Belátjuk, hogy a Garda-tó néha igen-igen zsúfolt. Igen, a Főrendezőtök módosíthatta volna a pályát, félbeszakíthatta volna a futamot, esetleg rövidíthetett volna, amikor észrevette, hogy a mezőny pont a keruzoló Optimistek felé tart. És nyilván ott van még a Circolo Vela Torbole (M32), valamint a Fraglia Vela Riva (Optimist) közötti erőfitogtatás, farokméregetős macsóság, megfűszerezve a kommunikációs bénázással.

 De tudjátok, mi? Ez baromira nem számít!

  

seb.jpg  

 Videók, fényképek és szemtanúk bizonyítják, hogy több kishajónak is irányt kellett változtatnia a Melges-ek miatt. Legalább egy árbocszalagot letépett az egyik genakker. Ha a szél csak egy kicsit erősebb, vagy kisebb a mázlifaktor, hát az olasz, de talán az egész nemzetközi vitorlás világ sokkal rosszabb napot zár. Eleddig nem volt se vizsgálat, se bocsánatkérés, mintha mi sem történt volna.

 Úgy tudjuk, a Nemzetközi Optimist Szövetség néhány tagja egészen a legfelsőbb körökig akarja elvinni az ügyet. Erős a gyanúnk, hogy bár a Nemzetközi Vitorlás Szövetség eljárást folytathatna a 69-es szabály megsértése kapcsán, valószínűleg az Olasz Vitorlás Szövetség járhat el a Melges32-esek dolgában.

 Tegye fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy Olaszország megbünteti Olaszország pár menő Melges32-es versenyzőjét!

  

  Szolgálati közlemény: kövessetek minket a Facebook-on, akadnak finomságaink, amiket csak azon jelenítünk meg! És ott van még Twitter oldalunk is...

 

fotó: bizonyos Seb, francia edző

 forrás: SailingAnarchy

  


   

  

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr625407094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása