Hírblokk - szólók

2013.06.11. 16:09

Sok hajó, egy hajó, egyke hajó.

 

IDEC_NYC_0510_001.jpg 

 - La Solitaire du Figaro, már a második szakasz is véget ért. De előbb nézzük az elsőt: Bordeaux - Porto. Yann Eliés magabiztosan nyert (3 nap, 3 óra, 3 perc, 26 másodperc), konkrétan 44 perc, 4 másodpercet vert a másodikként érkező Frédéric Duthil-re, aki mögött Jean-Pierre Nicol jött, bő 12 perccel. A mezőnyben több ismerős névvel találkozhatunk, Gildas Morvan hatodik, hátrébb Nicolas Lunven, Fabien Delahaye, Morgan Lagraviére, Armel Le Cléac'h, Michel Desjoyeaux, Jérémie Beyou. Zárásként, negyvenegyedikként Jean-Paul Mouren érte el a kikötőt, 3 nap, 13 óra, 31 perc, 15 másodperces idővel.

 A második szakasz (Porto - Gijón) gyorsabban sikerült, és kicsit másabb lett a sorrend, győzött a Sakál (nem, nem Edward Fox), ideje 2 nap, 3 óra, 21 perc, 43 másodperc, mögötte Lagraviére (+59 mp), majd Anthony Marchand (+ 3p, 30 mp), de Eliés is beért 8 perccel később, az ötödik helyen.

 A harmadik etap Gijón - Roscoff (436 tengeri mérföld), rajt 13-án, majd a zárásban Roscoff - Dieppe (514 tmf), 20-ai indulással. Van térkép, ahol nyomon követhető a mezőny.

   

 - Francis Joyon szintén nekiveselkedett az Atlanti-óceánnak, csakhogy a túloldalon, IDEC nevű trimaránjával a New York - Lizard Point távot szeretné minél gyorsabban megtenni - konkrétan: alulmúlva Thomas Coville (Sodebo) idejét, ami 5 nap, 19 óra, 29 perc, 20 másodperc. Előrehaladása térképen követhető, a cikk írásakor 11,4 tengeri mérföld hátrányban volt.

 

IDEC_NYC_0510_002.jpg 

IDEC_NYC_0510_003.jpg 

Szolgálati közlemény: kövessetek minket a Facebook-on, vannak finomságaink, amiket csak ott jelenítünk meg!

    

 - Van egy olyan verseny az Egyesült Államokban, hogy Delta Ditch Run, rajt a San Francisco-i öbölben, majd a Deltának nevezett kvázi csatornarendszeren kelet felé el a Stockton Yacht Club-ig - bagatell 65 tengeri mérföld. Idén huszonharmadszor rendezték meg a regattát, és először indult szárnyas Moly, igaz, verseny kívül. Johnny Goldsberry reméli, hogy jövőre már komolyabb flottával térhet vissza. Eredménylista. Eric Simonson fotómontázsa az úttörő útját örökítette meg:

 

  

 (fotók: Vincent Curutchet)

 (forrás: lasolitaire.com; trimaran-idec.com; stocktonsc.org)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr845355798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása