Blogunk, ahogy neve – tudattágítás – is elárulja, vállaltan azzal a szándékkal indult, hogy olyan információkat osszon meg a vitorlázás iránt érdeklődőkkel, amelyekről a magyar nyelvű oldalakon, lapokban kevesebbet találhatnak. Ez azzal is járt, hogy a magyar vitorlázás eseményeinek megénekléséről lemondtunk. Ez a poszt egy kivétel, és ez nem véletlen.

                            

avitorlazo_plakat.jpg

A vitorlázó című film plakátja - fotó: Glódi Balázs

   

A héten ugyanis bemutatták Kollmann András alig egy órás dokumentumfilmjét, A vitorlázót. A film főszereplője Litkey Farkas, akinek portréján keresztül a nézők bepillantást nyerhetnek a magyar vitorlás élet egy fontos részletébe. Az, hogy ez a film elkészült, nemcsak azért ünnep, mert szép, érzelmekkel és feszültséggel teli, hanem azért - és elsősorban ez az oka annak, hogy a blogban most szót ejtünk róla - mert végre azoknak is közel hozza, átélhetővé teszi a vitorlázás élményét, akiknek nem adatott meg az a szerencse, hogy személyesen átéljék azokat az élményeket, amikről a filmben szó van. 

         

A VITORLÁZÓ trailer from Softalnding Productions on Vimeo.

    

Litkey Farkas mellett a film másik főszereplője maga a Balaton, illetve a Kékszalag. Az a verseny, ami így vagy úgy, de lázban tartja a balatoni vitorlázókat egész évben, amire készülnek a profik és az amatőrök - azok, akik rekordok megdöntése és a győzelem miatt állnak rajthoz és azok is, akik azért, hogy egy évben egyszer körbevitorlázzák a tavat, még akkor is, ha csak utolsóként érnek célba.

                                

                  

A filmet legközelebb május 21-én kedden este 8-kor vetítik a budapesti Toldi Moziban (részletek itt). Aki teheti, nézze meg, érdemes!

 Minket pedig kövessetek a Facebook-on is, vannak finomságaink, amiket csak ott jelenítünk meg!         

    

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr245304872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása