Felnőtten Optimistben

2013.03.20. 13:38

 Múltkor gyerekek túráztak "szappantartóik" fedélzetén, most Tom Herbert-Evans, a Royal Bermuda Yacht Club vitorlás akadémiájának huszonöt éves igazgatója gondolta úgy, hogy feltétlenül be kell préselnie magát egy gyerekhajóba néhány órára - miközben körbehajózza Bermuda szigetét.

  

Bermuda_Optimist_2013_01.jpg   

  

 Az akció persze nem volt öncélú, a péntek hajnali negyed hatkor, még sötétben induló kaland a helyi ifjúsági versenyzők külföldön versenyzéséhez akart pénzt gyűjteni. Az út kezdetben a sziget északi oldalán 15-30 csomós szélben, majdnem kétméteres hullámok között vezetett, erre a szakaszra Tom a "mintha mosógépben ültem volna" hasonlatot alkalmazta. A déli partok mentén aztán kreuz következett az északnyugati szélben, a Fairmont Southampton és Pompano Beach közötti rész volt a legrosszabb. A 30 csomós szélben próbáltam a sziklák közelében maradni, hogy sima vízen haladhassak. A Daniel's Head után aztán nyugodtabbá vált minden. Ha jól emlékszem, egy pillanatra sem tettem le a mericskét az egész út alatt. Zsír új volt induláskor, most meg úgy fest, mint egy antik darab.

 Emberünk biztonságáról edzőtársa, Sean Evans gondoskodott, motorossal kísérte végig.

 Nem is volt baj, de körbeérve Tom teste meggyötörtségére panaszkodott: folyamatosan dolgoznom kellett a hajóban, tele vagyok zúzódásokkal. Ez a leghosszabb idő, amit valaha egyszerre Optimist-ben töltöttem, meggyőződésem, hogy a kísérlet hallatán az emberek elkezdenek másképp gondolkodni a vitorlázásról.

          

Bermuda_Optimist_2013_02.jpg         

 

 Ez a bizonyos leghosszabb idő: 9 óra, 28 perc és 48 másodperc.

 Részletesebb beszámoló a Royal Gazette újságban.

 

 (forrás:Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr905150105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása