Hírblokk - bajnokságok

2012.09.17. 20:34

Ki előtte, ki utána. Kinek világ, kinek Európa.

sept15_preworlds1_farr40.jpg

Farr40 (vb): na, ők még csak majdnem. Chicago a helyszín, bemelegítés gyanánt elővilágbajnokság zajlott, ami egyúttal az észak-amerikai körverseny egyik állomása is volt. 20 hajó nevezett és indult, ennél sokkal többen már valószínűleg később sem lesznek. Pedig voltak idők, amikor nagyobb mezőnyben küzdöttek. A mostani verseny itt követhető. Ami viszont nem változik, az a taktikusnak meghívott profik illusztris társasága. Nézzük sorban:

 - Hamish Pepper (Barking Mad)

 - Stuart Bannatyne (Charisma)

 - Torben Grael (Enfant Terrible)

 - Cameron Appleton (Groovederci)

 - Malcolm Page (Kokomo)

 - Peter Holmberg (Struntje light)

 - Nathan Outteridge (Transfusion)

49er (EB és ifjúsági vb): Garda-tó. Két mutatványról marad emlékezetes a szeptember hetedkétől tizenötödikéig terjedő időszak. Az egyik a dánok trapézolási technikája:

49er_EB_Garda_2012_trapeze.jpg

  A másik egy fiatal páros, a brit James Peters és Ed Fitzgerald nevéhez fűződik, akik fiatal koruk és csekély nemzetközi rutinjuk ellenére harmadikként végeztek összetettben. A versenyen egyúttal bemutatkozott egy új lebonyolítási rendszer. A kilencedikei túrafutam (9 kilométer) még nem számított bele, viszont hangolódásnak megtette a 63 hajó számára.

49er_EB_Garda_2012_01.jpg

Innentől jött a variálás: hétfőn és kedden selejtezők, a legjobb 25 ment az arany csoportba, ahol csatlakozott hozzájuk az olimpiai eredménye alapján kiemelt 12 csapat. Itt már kieséses rendszerben zajlottak a négykörös pályán a futamok, a csúcseseményként kezelt Döntőre, melybe négy egység jutott, a záró napon került sor.

49er_EB_Garda_2012_02.jpg

49er_EB_Garda_2012_03.jpg

F18 (vb): 118 hajó 16 országból, ezüst és arany csoportra osztva. A 15 tervezett futamból 13-at sikerült megtartani. A záró napon a vezető franciáknak háromból kettőben kelett volna jól mennie, de az időjárás közbeszólt, és csak egy menetre adódott lehetőség. Abban pedig nem hibáztak (nagyot), így övék lett a cím. A kormányos Olivier Backes azt mondta, ez a győzelem édesebb, mint amit két éve otthon szerzett.

Képekben Christophe Favreau fotóira hagyatkozhatunk.

(fotók: 1: Sara Proctor; 2-4: Roberto Vuilleumier; 5: Peter Bucktrout)

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr404784164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása