... az Úr megpihent. Amiképpen a 49er, Finn és Star mezőny az Olimpián. De nem úgy a többiek!

London_2012_day7_05.jpg

 Férfi 470: Belcher - Page (AUS) 1, 1. Mögöttük először Kliger - Sela (ISR), Patience - Bithell (GBR), másodszor Leboucher - Garos (FRA), Snow-Hansen - Saunders (NZL). Négy futam van még hátra a tervek szerint, az ausztrálok nyolc, a britek tizenkét ponttal állnak összetettben, harmadik az új-zélandi egység (31), negyedikek az osztrákok (32). Az első futamban a kínai páros DNS-e, a másodikban a görögök DSQ-ja töri meg a számok oszlopát. Holnap pihenő.

 Női 470: először Camille Lecointre - Mathilde Geron (FRA), másodszor Fernanda Oliveira - Ana Luiza Barbachan (BRA) tudott győzni, de ezekkel az eredményeikkel legfeljebb zárkóztak az élmezőnyhöz, ahol az új zélandiak (15) átvették a vezetést a britektől (17), míg a hollandok kapaszkodnak harmadik helyükbe (19), a Clark - Lihan (USA) egység a negyedik (22), majd jön a törés: a már említett brazil páros 31 ponttal ötödik.

 Női párosverseny: a pénteki pihenőnapot követően ma három kör (flight) ment le, összesen kilenc meccsel. A kettőt mérkőzők közül az USA mindkétszer nyert, a britek viszont buktak kettőt. A többiek egy ide - egy oda, továbbra is vezet az ausztrál trió, száz százalékos teljesítménnyel (ez tizenegy győzelem), utánuk az oroszok (81%), a spanyolok és az USA (72%).

London_2012_day7_04.jpg

 Laser: itt jön, ami számunkra fontos! Berecz Zsombor ma 4, 31-et vitorlázva a huszonegyedik helyen fejezte be a tíz rangsoroló futamot. Ne feledjük, korábban volt egy harmadikja is! Teljesítményéhez gratulálunk! Az élen Slingsby (AUS) 1, 1, összetettben 25 pont, Kontides (CYP) 7, 4, összetettben 39, majd a szakadás, ugyanis harmadik a svéd Myrgren, ma 10, 2, összetettben 60 ponttal. Vagyis az arany sorsa az ausztrál és a cíprusi között dől el, előbbi jobb esélyei mellett.Tegnap kissé talán fanyalogtunk Paul Goodison-t (GBR) teljesítménye miatt, ma 9, 8-cal szépített, hatodik helyen (87 pont) került az éremfutamba - amire hétfőn kerül sor.

London_2012_day7_01.jpg

 Laser Radial: mai 1, 2-jével az élre ugrott Lijia Xu (CHN), vezető pozícióját a ransorolási szabályoknak köszönheti, ugyanis Merit Bouwmeester (NED) szintén 33 pontos. Majd Annalise Murphy (IRL) és Evi van Acker (BEL) következik 34 ponttal, mögöttük Alison Young (GBR) 52-vel áll. Vagyis a holnapi pihenőt követően csuda izgalmas éremfutam várható hétfőn!

London_2012_day7_02.jpg

 Férfi RS:X: egyértelműen uralja a mezőnyt Dorian van Rijsselberge (NED). Ma első-második, vagyis van öt futamgyőzelme és két másodikja, a katonás sorból egy harmadikat ejt. Kilenc ponttal áll az élen összetettben, a második és harmadik helyezettek - Nick Dempsey (GBR) és Toni Wilhelm (GER) - huszonnéggyel. És ők nem pihennek holnap, vagyis a hollnad lendületből tovább növelheti előnyét, akár a tutibiztosig. Az ötödik(!) Olimpiáját teljesítő Gádorfalvi Áron 18, 24-gyel a huszonötödik helyen áll.

                           

London_2012_day7_03.jpg

 Női RS:X: összetettben hátraesett az eddig jól szereplő Klepacka (POL), helyét az izraeli Korzits vette át (ma 2, 1, összetettben 18 pont). Marina Alabau (ESP) maradt az élen, mai 3, 7-jéből utóbbit ejti, így 15 pontja van. Detre Diána ma 17, 18-at vitorlázott, ezzel összetettben tizenhatodik. A még éremfutamot jelentő tizedik helyen álló Alessandra Sensini-től (ITA) ötvenegy ponttal van lemaradva.

 Holnap Finn és Star éremfutam, folytatja a 49er, a szörfösök és a férfi 470.

(fotók: Matthew Sheahan/Ian Roman)

(forrás: sailing.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr204696010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása