17-18 csomós, néha 20-21 csomósra erősödő szél, részben napos, részben alacsonyan ülő felhős égbolt, 10-17 fok, 70%-os páratartalom - tipikus weymouth-i nyáridő. A strandon brrr, a tengeren vigyor. Ebben vágtak neki a vitorlázó olimpikonok az 5. napnak.

olimpia-d5-470-ok.jpg

A 470-es férfiak ma kezdték a versenyzést. A hazai pálya előnyét kihasználó brit egység (Luke Patience - Stuart Bithell) egy 2. és egy 1. hellyel nyitott, így vezetik az összetettet. A sógorok örülhetnek a Matthias Schmid - Florian Reichstaedter páros remek rajtot követő első és negyedik futameredményének, aminek köszönhetőan a napot másodikként zárták. Harmadik helyen a svéd Anton Dahlberg - Sebastian Östling páros áll egy negyedik és egy hatodik helyezéssel. A világbajnok ausztrálok - talán meglepetésre - 5. helyen állnak, de van még 8 futamuk, hogy javítsanak.

A 49er hajóosztályban már a 7-8. futamot futották a hajók. A hetedikben a britek (Morrison - Rhodes) végig vezettek a finnek (Lehtinen - Bask) előtt, harmadik helyre a gyengébben startoló (ha lehet 6. helyre ilyet mondani) spanyol, a Volvo Ocean Race Telefonica hajójáról ismert Martinez - Fernandez páros futott be. A 8. futamon a britek és a finnek tudtak ismételni, a spanyolok csináltak egy ejtőt, a harmadik helyre a svéd hajó (von Geijer - Düring) jött be. Összetettben még mindig az ausztrál világbajnokok (Outerridge - Jensen) vezetnek, de feljöttek rájuk a britek, harmadikak az új-zélandiak (Burling - Tuke).

Az Elliott 6m-ben versenyző női match racerek ma 9 párosfutamot teljesítettek. Továbbra is 100%-osak az ausztrálok, hiszen kormányosuk, Olivia Price a szülinapját újabb futamgyőzelmekkel ünnepelte, 88-on állnak az oroszok, 70-en a spanyolok. A selejtező körmérkőzéses Round Robin-kör holnap délutáni 9 futama után dől el, ki is jut be a negyeddöntő futamaiba (augusztus 7-8.) - mármint az ausztrálokon kívül...

A Finnesek a tegnapi pihenőnap után ma futották a 7. és 8. futamukat. A hetedikben Ben Ainslie rajt-cél győzelmet aratott a holland Postma és a horvát Kljakovic Gaspic előtt. A nyolcadikban a spanyol Rafa Trujillo villant meg egy rajt-cél győzelemmel, orrhosszal Postma és dupla orrhosszal Ben Ainslie előtt. A hetedikben gyengébben vitorlázó, ráadásul egyet boruló Högh-Christensen másodszorra egy erős start után pöttyet visszaesve 4. helyen futott be - ettől függetlenül összetettben vezet 3 ponttal Anslie és jelentősebb előnnyel Kljakovic Gaspic előtt.

A szintén egy napot pihent Starosok is lenyomták a 7-8. futamaikat. Előbbiben a britek remek finissel nyertek az addig vezető lengyelek előtt, a pocsékul startoló brazilok remek vitorlázással feljöttek harmadiknak a végére. A nyolcadik futam a svédeké lett a britek és a dánok előtt. Összetettben a britek (Percy - Simpson) vezetnek a pontazonos brazilok (Scheidt - Prada) és svédek (Loof - Salminen) előtt.

A Laseresek ma pihentek, a szörfösök viszont végigszlalomozták 5-6. futamaikat. RS:X-ben a férfiaknál a papírforma érvényesül továbbra is: 6 futam után 6 (!) ponttal vezet a világbajnok holland Dorian van Rijsselberge, második a német Toni Wilhelm, harmadik a ma egy ejtőt teljesítő, az újságírót próbára tevő nevű lengyel Przemyslaw Miarczynski. Gádorfalvi Áron ma ment egy remek 7. helyet és egy 21.-et, így összetettben 26. helyen áll a 38 versenyzőből.

A női RS:X-ben ma nem a spanyol Marina Alabaué volt a nap (bár nem ment rosszul): 5. és 2. helyével vezeti a tabellát. A lengyel Zofia Noceti-Klepacka ellenben nem szomorkodhatott: két mai futamgyőzelmével feljött az összetett második helyre. Összetettben harmadik az izraeli Lee-El Korzits, aki ma egy második helye mellett ment egy - számára ejtő - tizenegyediket. Detre Dia mai 16. és 14. helyeivel összetettben a 17. helyen várja a folytatást.

Mi pedig pénteken délután várjuk - és nem sokkal később szállítjuk - az újabb híreket.

(Forrás: ISAF Official Site: Olympic)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr824693283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása