Megérte várni - Olimpia D1

2012.07.29. 22:14

No, ezt is megértük: ellőtték az első futamokat a 2012-es Olimpián Weymouthban. És persze "perfect" vitorlázó körülmények között: napsütés, szél, mi kell még? Persze hírek, ha már a magyar sajtó mélyen hallgat a vitorlázás nevű sportágról. Akkor kezdjük is mihamarabb!

                  

2012-d1-star-start_a.jpg

         

Az első napon a Finnesek és a Starosok futottak két futamot, és persze elkezdék hosszú menetelésüket a női párosversenyző triók (és ezt most így hogy?) a Round Robin futamokkal.

                   

2012-d1-finn_a.jpg

                        

A Finneseknél maximális a hazai elvárás, elvégre 3 versenyzőjük is kvalifikálta magát a versenyre, végül az ausztráliai VB-ről kibüntetőzött, többszörösen visszaeső olimpiai bajnok Ben Ainslie kapott lehetőséget, hogy megszerezze a 4. olimpiai aranyát. A VB-n erősebben kezdett, de még nincs semmi veszve: a hazai pályán két 2. helyet futott, mindkétszer a dán Jonas Högh-Christensen mögött. A harmadik helyen a változatásság kedvéért mindkét futamban a horvát Ivan Kljakovic Gaspic futott be. Egyikőjük sem meglepetés a mezőny elején, bár vannak még bőven dobogóaspiránsok.

                        

2012-d1-star_a.jpg

              

A Starosoknál is működik a papírforma: két futam után vezet a brazil világbajnok duó (Robert Scheidt - Bruno Prada), egy negyedik és egy első hellyel, második az ír páros (Peter O'Leary - David Burrows) egy másodikkal és egy hatodikkal, harmadik a lengyelek hajója (Mateusz Kusznierewicz - Dominik Zycki) egy kilencedik és egy harmadik hellyel - pontazonosan a norvég egységgel (Eivind Melleby - Petter Morland Pedersen). A komoly keresztbeveréseknek köszönhetően mögöttük egy pont lemaradással a britek, utána újabb egy ponttal a franciák, majd további egy ponttal a svédek jönnek.

                    

2012-d1-wmr-coast_a.jpg

                

Az Elliott 6m osztályban csatázó női párosversenyzők (hiszen match race formájában versenyeznek, hiába vannak páratlanul, azaz hárman a fedélzeten) 11 futamot futottak: eddig két-két győzelemmel az ausztrálok, a spanyolok és az oroszok állnak az élen. A ma elmaradt 12. futam a holnapi 12 mellé csúszott.

                                  

2012-d1-wmr_a.jpg

             

Folytatás holnap, de akkor már jön a férfi Laser, a férfi 49er és a női Laser Radial is a kiírás szerint. (A szörfösökre keddig, a 470-esekre csütörtökig kell várni.)

(Forrás: London 2012 Olympics)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr84685593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása